Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Priplodna stoka
  • 16.12.2018. 11:00

Ministarstvo poručuje: Kvalitetna priplodna stoka - mogućnost veće zarade

Većim obimom ove proizvodnje bi se povećala i konkurentnost domaćeg stočarstva i produktivnost govedarske proizvodnje, a proizvođači približili standardima EU, što bi stvorilo preduslove za dobijanje sredstava EU za poljoprivredu.

Foto: Pixabay/sandid
  • 533
  • 25
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof. dr Stevo Mirjanić, sa saradnicima, održao je u petak sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednih proizvođača, Inspektorata Republike Srpske, Poljoprivrednog instituta Republike Srpske, Veterinarskog zavoda "Dr Vaso Butozan", Poljoprivrednog fakulteta Banjaluka, Veterinarsko stočarskog centra Republike Srpske, a tema razgovora bila je "Reprocentri u govedarstvu Republike Srpske".

Predstavnici Ministarstva obrazložili su zašto bi proizvođači trebali ići u smjeru proizvodnje i prodaje kvalitetne priplodne stoke, jer im se prije svega nudi mogućnost veće zarade, navodeći niz mjera kojima Ministarstvo podržava i kojima će podržavati ovu proizvodnju.

Većim obimom ove proizvodnje bi se povećala i konkurentnost domaćeg stočarstva i produktivnost govedarske proizvodnje, a proizvođači približili standardima EU, što bi stvorilo preduslove za dobijanje sredstava EU za poljoprivredu.

Proizvođačima je predstavljena i postojeća legislativa u ovoj oblasti koja je obuhvaćena prije svega Zakonom o stočarstvu, te nizom pravilnika, kao i Programom uzgoja goveda u Republici Srpskoj od 2016-2021 godine.
 
Predstavljeni su i podaci o proizvodnji mlijeka i mesa u Republici Srpskoj u prethodne tri godine iz kojih je vidljivo povećanje proizvodnje i rast podsticaja, sa posebnim akcentom na povećanje podrške u sistemu krava-tele.


Tagovi

Priplodna stoka Krava-tele Podsticaji Konkurentnost Legislativa Stevo Mirjanić


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...