Pretraga tekstova
I mama i tele su dobro, no mladunče teže ustaje na noge. Troje ljudi, dva puta dnevno pomažu mu u ustajanju.
Prije nekoliko dana na obiteljskoj farmi Coombs u Bridgwateru u Velikoj Britaniji krava je otelila tele teško čak 105 kilograma. Dakle, dobrih 60 više od prosječnog pasmine holstein, piše Farmers weekly.
Na njega se i dalje budno motri, a na svijet je došlo uz pomoć veterinara i farmera koji su kravu otelili na carski rez. Obje životinje su dobro iako mladunče teže ustaje na noge. "Potrebno je troje ljudi da mu pomognu u tome i to barem dva puta dnevno", pojašnjava vlasnik.
Iako je prošlo samo 10-ak dana od očekivanog datuma teljenja, tele je bilo dvostruko teže od prosječnog na toj farmi koja broji 420 muznih krava koje prosječno daju 10.500 litara mlijeka dnevno.
Prema izvještaju, veterinar je bio zaprepašten neobičnom težinom, a između njegova dolaska i šivanja reza prošla su dva sata. "Došao je u 17 sati kako bi obavio operaciju, a u 19 je krava bila zašivena", napomenuo je vlasnik pohvalivši ga da je dobro obavio posao.
Bik nazvan Alta Top Shot koji je oplodio kravu otac je već 30 teladi na toj farmi. Prema riječima ovog stočara, sva teljenja ondje su tekla bez problema, a oba su roditelja prosječne težine.
Ovo su tele nazvali Jumbo, a farmer ga namjerava zadržati.
Tagovi
Engleska Tele 105 Jumbo Teljenje Težina teleta
Autorica
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?
Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...
Maja Celing Celić
prije 1 tjedan
Sanja, ali nitko nikoga ničime ne pritišće. Ta hrana je na tržištu kao i sve drugo. Hoćeš kupiti ili ne, stvar je kupca, odnosno ponude i potražnje. Više [+] Niti jedna hrana se ne zabranjuje, ne miče s polica, iako je loša za zdravlje. Uzmi samo gazirana pića, slatkiše, ultraprerađenu hranu (i životinjsku i biljnu), toliko toga je i dalje tu. Pa više je to ugrozilo tradicionalnu proizvodnju nego ovi noviteti. Pa danas će ljudi prije kupiti neku salamu u kojoj ima tko zna čega, nego šunku, kulen. Prije će kupiti kekse nego, ne znam, gužvaru od nekog domaćeg proizvođača. Prije će kupiti bogtepitakakav sirni namaz nego neki domaći sir iz svog kraja. Tako da, nema smisla od etiketiranja ove hrane. Umjesto da se energija i vrijeme troši na zabrane i prozivanje, treba smišljati načine kako pomoći domaćim proizvođačima, kako im olakšati proizvodnju, da dođu na tržište, da cijene budu prihvatljive kupcima. Ljudi će sigurno radije i dalje jesti čvarke umjesto crvčaka ako će ti čvarci biti po prihvatljivoj cijeni.