Pretraga tekstova
Neobičan slučaj u domaćinstvu Angeline i Draženka Keče iz sela Devetaci kod Novog Grada – njihova krava otelila je troje teladi. Ovaj slučaj privukao je veliku pažnju mještana Devetaka i postao svojevrsna atrakcija među lokalnim stočarima.
Tako mali, a već atrakcija. Tako bi mogli reći za trojke koje je otelila krava Mica Angeline i Draženka Keče u selu Devetaci kod Novog Grada. Dok su čekali prinovu, nisu ni slutili da će njihova štala postati svojevrsna seoska atrakcija.
"Naša Mica je jedno otelila sama, a onda smo došli supruga i ja i izvukli još jedno. Ja sam tada primijetio da najvjerovatnije ima još jedno tele, a supruga mi nije vjerovala. Kaže mi, ma ne vjerujem, otkud će to biti. Međutim, bio sam u pravu. Bilo ih je troje, dva muška i jedno žensko tele", priča Draženko Keča.
Ove trojke, uskoro su postale svojevrsna seoska atrkacija.
"Svima je ovo interesantno, jer je ovo ipak, rijetkost. Komšije dolaze da gledaju, uvijek nam je puna štala. Mi smo prije imali slučaj dvojki, ali ovo je prvi slučaj trojki", kaže Draženko.
Veterinari kažu ovi slučajevi nisu veoma česti, ali ipak su normalna pojava. Doduše, troje je izuzetak.
"Ovo je već treći put da se dešava nešto slično na području Novog Grada. U selu Maloj Krupskoj Rujiškoj bio je slučaj da krava nosi sedmoro, ali nije uspjela da steonost dovede do kraja, pa je izvršen pobačaj u sedmom mjesecu. Više teladi bilo je i u novogardskim Ahmetovcima, a sada i ovaj slučaj u Devetacima, krava otelila troje živih i zdravih", kaže doktor veterinarske medicine, Miroslav Zgonjanin.
Telići trojke Đuro, Vilmica i Đaklin - zdravi i veseli fenomen
Angelina i Draženko Keča na svom imanju imaju četiri krave. Planiraju da trojke othrane i ostave na imanju. Ukratko kažu, othraniće se i neka rastu!
Tagovi
Teljenje Trojke Telići Rijetkost Seoska atrakcija Draženko Keča
Autorica
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?
Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...
Maja Celing Celić
prije 1 tjedan
Sanja, ali nitko nikoga ničime ne pritišće. Ta hrana je na tržištu kao i sve drugo. Hoćeš kupiti ili ne, stvar je kupca, odnosno ponude i potražnje. Više [+] Niti jedna hrana se ne zabranjuje, ne miče s polica, iako je loša za zdravlje. Uzmi samo gazirana pića, slatkiše, ultraprerađenu hranu (i životinjsku i biljnu), toliko toga je i dalje tu. Pa više je to ugrozilo tradicionalnu proizvodnju nego ovi noviteti. Pa danas će ljudi prije kupiti neku salamu u kojoj ima tko zna čega, nego šunku, kulen. Prije će kupiti kekse nego, ne znam, gužvaru od nekog domaćeg proizvođača. Prije će kupiti bogtepitakakav sirni namaz nego neki domaći sir iz svog kraja. Tako da, nema smisla od etiketiranja ove hrane. Umjesto da se energija i vrijeme troši na zabrane i prozivanje, treba smišljati načine kako pomoći domaćim proizvođačima, kako im olakšati proizvodnju, da dođu na tržište, da cijene budu prihvatljive kupcima. Ljudi će sigurno radije i dalje jesti čvarke umjesto crvčaka ako će ti čvarci biti po prihvatljivoj cijeni.