Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jahanje po snijegu
  • 17.01.2017. 10:00

Konji i snijeg - sestre Bektić znaju kako uživati!

Fotografije sestara Bektić iz Jasenova kod Srebrenice, oduševile su Bosnu i Hercegovinu, ali i šire.

Foto: Ado Hasanović
  • 2.290
  • 107
  • 0

Koliko je suživot sa prirodom lijep, najbolje su dočarale fotografije sestara Bektić iz sela Jasenova kod Srebrenice koje su se brzinom svjetlosti proširile bh medijima. Prekrasne sestre i njihovi konji uživaju u sniježnom prekrivaču. Kao ljepotice u američkim filmovima - napisali su, no budimo iskreni, nama su one još ljepše.

Kako je doznao bportal.ba, selo Jasenova, udaljeno 10-ak kilometara od Srebrenice, dom je porodice Bektić. Emin Bektić, njegova supruga i četiri kćerke Ćamka, Kadira, Fatima i Dženeta iznimni su ljubitelji konja.

Naime, Emin Bektić je godine proveo u Njemačkoj gdje je radio od 1970. godine. Nakon provedene 33 godine u Njemačkoj stekao je pravo na penziju i vratio se u svoju Jasenovu. Eminova velika ljubav su uvijek bili konji. Po povratku iz Njemačke počeo je uzimati konje, tako da ih na svom imanju danas ima dvanaest.

Ćamka je najstarija od četiri sestre, a ljubav prema konjima opisala je kroz poeziju.

"Ja Ćamka, atom koji iskače iz svoje putanje i pravi gužvu na putu ostalim atomima. Inspirisana vjetrom koji zviždi kroz grivu i kopitom koja drobi svaki kamen u galopu. Energiju crpim sa leđa ljupkog bića, noseći me kroz vjetar, vrijeme... Furam kroz 21. vijek, gazeći njegove staze kako ja hoću. Furam pozitivno, furam smireno. Ja Ćamka, furam sve s velikom dozom ljubavi", rekla je Ćamka za Bportal.

Foto: Ado Hasanović


Tagovi

Srebrenica Konji Sestre Bektić Snijeg


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.