Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stravičan prizor
  • 08.02.2022. 16:00
  • Brčko distrikt, Brčko

Husejnu Haliloviću stradala 91 ovca, kroz suze kaže: "Ne mogu više"

Haliloviću je stradalo 38 ovaca i 53 janjadi, za njega je to neprocjenjiva šteta. Sa suzama u očima kaže da prima minimalnu penziju te da mu ovčarstvo donosi većinu prihoda za život

Foto: Screenshot/BDCTV
  • 2.609
  • 307
  • 0

Husejn Halilović zatekao je stravičan prizor na svom imanju u brčanskom naselju Ćoseti, kada je jučer ujutro došao namiriti ovce. U toru ga je dočekala 91 mrtva ovca, dok su ostale bile prepadnute i krvave. 

"Vidim ovce jedne u toru, jedne nabijene na drugom kraju. Bilo je načetih, oštećenih i krvavih, sumnjam da su kerovi napali, nema šta. Imam i svog tornjaka i on je kao oštećen, da li se borio s tim životinjama, šta je bilo ne znam", rekao je Halilović za BDC TV.

Haliloviću je stradalo 38 ovaca i 53 janjadi, za njega je to neprocjenjiva šteta. Sa suzama u očima kaže da prima minimalnu penziju te da mu ovčarstvo donosi većinu prihoda za život i egzistenciju.

"Za mjesec dana sam ih trebao prodati, janjad bi se kretala po cijeni od 200 KM", kaže Husejn kojem već treći put gubi ovce. 
Ponestaje mu snage za dalju borbu, suznih očiju kaže: "Ne mogu više, to psihički ubija, nema govora."  

Kako su za Agroklub naveli iz policije, službenici su izašli na teren i prikupili potrebna obavještenja, te ih uputili Inspektoratu Brčko distrikta BiH radi preduzimanja aktivnosti iz njihove nadležnosti.

"Policija je u 7.35 sati zaprimila prijavu od jednog lica da su u toku noći psi nepoznatog vlasnika napali njegove ovce u njivi prema Džigurama, te da ima veliki broj povrijeđenih ovaca", kazala je Dževida Hukičević portparol Policije BD. 

 


Povezana stočna vrsta

Ovčarstvo

Ovčarstvo

Ovčarstvo je grana stočarstva koja je izrazito rasprostranjena pa se stoga ovce mogu naći na svim kontinentima osim Antartika. Važnost ovčarstva varira ovisno o pojedinim... Više [+]

Tagovi

Ovce Ovčarstvo Husejn Halilović Brčko


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.