Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udar groma
  • 18.06.2019. 14:00
  • Ćavarov Stan

Grom ubio dvije krave u staji u Ćavarovom Stanu

Grmljavinsko nevrijeme s gradom koje je pogodilo Tomislavgrad nije nanijelo samo određene štete poljoprivrednicima, već i jednom vlasniku krava sa Ćavarovog Stana. 

Foto: Pixabay/Mike_Cuvelier, pasja1000
  • 292
  • 22
  • 0

Nakon toplinskog vala, u nedjelju je dio BiH pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme. Padala je kiša, a u nekim dijelovima i tuča. Stručnjaci ističu kako su junske kiše, pljuskovite naravi, koje dolaze uz grmljavinska nevremena, zapravo najobilnije.

Grmljavinsko nevrijeme s gradom koje je pogodilo Tomislavgrad nije nanijelo samo određene štete poljoprivrednicima, već i jednom vlasniku krava sa Ćavarovog Stana. 

Naime, grom je u tom selu između 14 i 15 sati u staji ubio dvije krave u vlasništvu jedne porodice kojima su to bile jedine krave, dok je tele nekim slučajem preživjelo, piše Dnevni avaz.

Sreća u nesreći bila je da se vlasnici krava nisu našli u štali u vrijeme grmljavine. Stručnjaci savjetuju da, ako se nalazite u zidanom objektu, izbjegavajte stajati kraj prozora, otvorenih vrata, kamina, metalnih stupova i metalnih predmeta, kao što su slavine, utičnice i električni prekidači.


Tagovi

Grom Krave Farma Nevrijeme Nesreća


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić