Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nabava junica
  • 25.08.2019. 08:00

Farma Podhum organizira uvoz rasplodnih junica iz Francuske - javite im se!

Dobra vijest za sve koji žele formirati matično stado i krenuti s uzgojem mesnih pasmina u sustavu krava-tele!

Foto: Pixabay/afnewsagency
  • 785
  • 44
  • 0

Dobra vijest za sve koji žele formirati matično stado i krenuti s uzgojem mesnih pasmina u sustavu krava-tele, objavila je Farma Podhum iz Livna na svojoj Facebook stranici:

"Naime, Federalno ministarstvo poljoprivrede usvojilo je pravilnik kojim se nabava rasplodnih junica subvencionira sa 25% te s dodatnih 5% za poljoprivrednike mlađe od 40 godina (pravilnik u privitku). Ovo je hvalevrijedna mjera Federalnog ministarstva za oživljavanje domaće govedarske proizvodnje i poticanje mladih na bavljenje poljoprivredom.

Zbog gotovo svakodnevnih upita za rasplodnim junicama pasmine Salers i Limuzin, Farma Podhum organizirat će uvoz rasplodnih junica iz Francuske u prvoj polovici desetog mjeseca ove godine.

farma Podhum organizirat će sav uvoz što uključuje - odabir grla, izvoznu papirologiju, karantenu i testiranje krvi u Francuskoj, pedigree, cijepljenje BVD, transport do BiH, uvoznu papirologiju i carinu, karantenu u BiH i analizu krvi svih životinja, vađenje BiH pasoša itd. Uvest ćemo isključivo visokokvalitetna čistokrvna rasplodna grla pasmine Salers i pasmine Limuzin.

Cilj nam je da se u BIH formira što više čistokrvnih matičnih stada kako bismo kroz godine koje dolaze mogli surađivati, izmjenjivati iskustva, pratiti razvoj genetike u realnim uvjetima, mijenjati bikove, provoditi uzgojne programe i slično.

Svaki kupac može ići s nama u Francusku u devetom mjesecu birati grla ili odabir može prepustiti našim stručnjacima", objavili su.

Svi zainteresirani mogu im se javiti u inbox na njihovoj Facebook stranici.


Dokumenti


Tagovi

Farma Podhum Livno Nabava junica Junice iz Francuske


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.