Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krmača i divlji vepar
  • 28.03.2017. 14:00

Domaća krmača oprasila 10 divljih praščića!

Opet će ona da ide u šumu, pa ću ja drugi put imati bar 15 praščića, kaže ponosni vlasnik Aleksa Bašević iz sela Zakorno kod Rogatice.

  • 1.033
  • 63
  • 0

Domaća krmača vlasnika Alekse Baševića iz sela Zakomo kod Rogatice oprasila je deset živih i zdravih, ali divljih praščića! Nesvakidašnji događaj odjeknuo je pa je njegovo imanje postalo svojevrsna atrakcija. Svi žele vidjeti divlje praščiće.

Za svoje 64 godine Aleksa, piše rtrs, do sada nije ni vidio ni čuo za sličnu priču. Uz osmijeh se prisjetio trenutka kad je divlji vepar dopratio njegovu krmaču iz šume u njen obor.

"Јa pošao gore da ovce vidim, kad pogledam krmača ide odozgo, a za njom krmak divlji vepar ide i stao je na 20 metara od mene i ništa, samo okrenu dole kontra, rekoh hvala Bogu, ostala krmača suprasna", ispričao im je Aleksa.

Kako je dodao, krmaču je prije toga nekoliko puta vodio na oplođivanje i za to plaćao. Sad više neće.

"Opet će ona da ide u šumu, pa ću ja drugi put imati bar 15 praščića, bolje se isplati nego išta, evo prasadima nisam ništa davao. Nju pustim ide u žir, hrani se, a za jagnje moraš ovo moraš ono. Sad ću u proizvodnju divljih svinja samo dok mogu da hodam", zaključio je Aleksa.

Izvor i foto: rtrs


Tagovi

Domaća krmača Divlji vepar Praščići Aleksa Bašević Rogatica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]