Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Guinessov rekord
  • 12.08.2016. 14:00

Blosom - najviša krava na svijetu!

Nažalost, lani uginula Blosom, pasmine holstein, dosegla je 190 cm visine te je upisana u Guineesovu knjigu rekorda kao najviša krava na svijetu!

  • 2.013
  • 94
  • 0

Najviša krava na svijetu - upisana i u Guinessovu knjigu rekorda, je Blosom, krava pasmine holstein, vlasnice Patty Meads-Hanson iz Orangevilla u Illinoisu.

Blosom je, naime, dosegla visinu od čak 190 cm! Nažalost, nevjerojatna životinja uginula je prošle godine od ozljede noge koja se nije mogla liječiti, no titulu najviše krave zadržala je i danas, piše guinnessworldrecords.com.

Blosom s vlasnicom Patty

"Smiješna stvar je bila činjenica da Blosom uopće nije doticala pažnja koju je dobivala. Dok god je imala svoju zob i svakodnevno češkanje po bradi i ušima, život je bio dobar", kaže vlasnica kod koje je Blosom provela čak 13 godina. Kod Patty je stigla sa samo osam tjedana i živjela je kod njega do uginuća.

Kad je oteljena, Blosom je bila dvostruke veličine od normalne teladi i prema riječima vlasnice, bila je i viša od 190 cm kad je imala osam godina. Patty je ljubimicu tretirala kao kućnog ljubimca i najviše voljela provoditi vrijeme s njom na polju. U emotivnom oproštaju i ponosna što će njezina ljubimica biti u izdanju Guinessove knjige rekorda za 2016. godinu, Patty je rekla: "Uzbuđena sam što će svijet upoznati Blosom, ali znam da će to meni biti gorko-sladak osjećaj."

"Objavljujemo najviše životinje u knjizi jer su unikatne i rijetke. Bili smo shrvani kad smo čuli da je uginula jer je bila jako prijateljski raspoložena i prekrasna životinja. Prekrasna osoba je i njezina vlasnica koja se tako dobro skrbila o Blosom. Blosom je definitivno jedna od istaknutih rekorda u našoj knjizi i nadamo se da će ljudi uživati gledajući njezine fotografije", kaže urednik Guinessove knjige Craig Glenday.

Prijašnju titulu najviše krava držala je Mount Katahdin, križanka holsteina i durhama koja je živjela od 1906.-1910. i bila visoka 188 cm.

Foto i video: guinessworldrecord


Tagovi

Blosom Najviša krava na svijetu Guinessova knjiga rekorda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]