• Wickly održava silažu kvalitetnom
  • 29.11.2016. 08:00

Automatsko namotavanje folije na trenču

Wickly sistem pomaže održavanju visokog kvaliteta silaže jer u velikoj mjeri sprečava probleme kao što su površinsko zagrijavanje silaže ili hranjenje ptica. To je postignuto zahvaljujući automatskom uvlačenju folije u skladu sa zahtjevima za izuzimanje silaže.

  • 216
  • 17
  • 0

Otkrivanje mobilnih silosa, trenčeva, za izuzimanje silaže i njihovo ponovno pokrivanje nije samo zahtjevan posao već i opasan. Posebno, otkrivanje je opasnost ako su ovi silosi visoki, jer postoji mogućnost pada s ivice. Kako god, silaža treba ponovo da se pokrije sve do prednje ivice nakon što se izuzme kako ne bi opao njen kvalitet.

Automotsko namotavanje folija

Wickly prekrivač za silažu, koji je razvila kompanija Wasserbauer GmbH i predstavila na nedavno održanom sajmu EuroTier u Hanoveru nagrađena je zlatnim priznanjem. Wickly predstavlja novi način za automatsko namotavanje folije na trenč silosima čak i kad su folije različitih veličina i oblika.

Ovo novo rješenje ima niz značajnih prednosti u poređenju s potpuno ručnim pomjeranjem folije. Rizik od pada s ivice silosa je sveden na minimum, a vreće s pijeskom, mrežice i drugi objekti se prije namotovanja folije mogu prethodno ukloniti.

Održava se kvalitet silaže

Dodatno, Wickly sistem pomaže održavanju visokog kvaliteta silaže, jer u velikoj mjeri sprečava probleme kao što su površinsko zagrijavanje ili hranjenje ptica. To je postignuto zahvaljujući automatskom uvlačenju folije u skladu sa zahtjevima za izuzimanje silaže. Takođe značajna prednost inovacije je i to što je daljinski upravljiva to jest preko upravljača na baterije se aktivira i kontroliše pogon. Sistem se može primijeniti i na klasičnim folijama za silažu bez posebnih adaptacija

Foto i tekst: eurotier.com


Tagovi

Silaža Euro tier Kvalitet Namotovanje folije Wickly Površinsko zagrijavanje


Autorica

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Vrijedni domaćini Akalovići...proizvodnja suhomesnatih proizvoda (kulen, kobasica, slanina, švargla, peka)