Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ovce samoubojice
  • 14.07.2017. 18:00

80 ovaca počinilo masovno samoubojstvo!

Prvo je jedna ovca skočila sa litice, a za njom i ostalih 79.

Foto: Max Avdeev/Flickr
  • 2.680
  • 151
  • 0

Mediji u Turskoj javljaju da je u tamošnjem gradu Muradiye 80 ovaca počinilo masovno samoubojstvo skokom sa litice u provaliju. Naime, prvo je jedna ovca skočila u provaliju, a zatim je još 79 ovaca učinilo isto.

Pastir koji je čuvao ovce, rekao je da je pokušao spriječiti tragediju, ali je, nažalost, zakasnio. On dodaje da je kao i puno puta prije tog kobnog dana izveo sam ovce na ispašu. No ovaj put se jedna ovca odvojila od stada, došetala do litice i skočila s nje.

Nije prvi slučaj samoubojstva ovaca

Ubrzo nakon toga su i sve ostale ovce krenule za njom skakati u provaliju. Nesretni pastir kaže da je učinio sve što je mogao pokušavši ovcama presjeći put, ali čim im je prišao, one su skočile. Turski mediji navode i da se odmah nakon ovog nesretnog slučaja pastir obratio lokalnoj vlasti i zatražio pomoć zbog velikog gubitka.

Ovo, pak, nije prvi put da su ovce počinile masovno samoubojstvo. Također u Turskoj, godine 2005., u ponor je skočilo čak 1.500 ovaca! Stradalo ih je 450 dok su ostale uspjele preživjeti jer su im pad ublažila tijela već mrtvih ovaca.

Foto: Max Avdeev/Flickr


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Osobito je zainteresiran za teme i zbivanja u agraru, a zamjenik je urednika na Agroklubu.