• Cycling rural
  • 07.11.2019. 10:00
  • Zapadnohercegovački kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Ljubuški

Za biciklističke rute 495.000 eura - Hercegovina se povezuje sa Crnom Gorom

U Zapadnoj Hercegovini cilj je povezati sve četiri općine kroz biciklističke rute i na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod.

Foto: Pixabay/Antranias
  • 132
  • 5
  • 0

Projekt "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore", provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, koji financira Europska unija, a predstavljen je u Ljubuškom. 

Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000,00 eura, od čega Europska unija financira 400.000,00 eura, stoji u priopćenju Županije Zapadnohercegovačke. 

Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi.

Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, kao i razvoja biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivne ponude pod brendom "Cycling Rural" koja će postati dio ukupne turističke ponude obje zemlje, kao i turističke ponude Jadranskog zaleđa. U Zapadnoj Hercegovini cilj je povezati sve četiri općine kroz biciklističke rute i na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod. Lokalne ceste, koje će biti umrežene u biciklističke staze, prolazit će kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata ili vidljiva. U Herceg Novom cilj je integrirati atraktivne, ali još uvijek neprepoznate mountain bike staze u zaleđu, u jedan turistički proizvod koji će isto tako sadržavati odmorišta i vidikovce, te će se promovirati kroz "Cycling Rural".

Projekt će također uvesti i standard kvalitete "Bike Friendly Concept", te će na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u cijeloj regiji što će izravno dovesti do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Županije Zapadnohercegovačke.


Tagovi

Biciklistička ruta Crna Gora Županija Zapadnohercegovačka Ruralni turizam Cycling rural


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kad se male ruke slože... Zahvaljujući ovakvim pomoćnicima brzo je završen posao. Sad čekamo i nadamo se dobrim rezultatima.