Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Čevljanska korida
  • 30.07.2019. 15:30
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Donje Selo, Ilijaš

Vlasnik Medonje ponio 100.000 KM na koridu - nitko se nije htio kladiti

Na moju nesreću, nisam našao nikog da pokrije opkladu. Medonja je bez konkurencije u BiH, i to je ponovo dokazao. Siguran sam da je Medonja imao više navijača od Sarajeva na Bilinom polju", kaže vlasnik Habib Bijelić Habibić.

Foto: Pixabay/Rembra (ilustracija)
  • 496
  • 38
  • 0

Bik Medonja novi-stari je "kralj" Čevljanske koride. On je u udarnoj borbi pobijedio bika Perana, vlasnika Rešada Porče iz Visokog. Zanimljivo je kako je Medonja, pravi vladar najpopularnije koride na Balkanu bio čak 40 kilograma lakši od svog protivnika. Inače, njegov vlasnik je privatnik iz Olova, Habib Bjelić Habibić, piše Klix

Sve je htio staviti na svog ljubimca

"Nakon prošlogodišnjeg nesretnog poraza znao sam da će Medonja vratiti svoju titulu. Na Čevljanoviće sam ponio 100.000 KM i bio sam spreman da sve stavim na svog ljubimca. Na moju nesreću, nisam našao nikog da pokrije opkladu. Medonja je bez konkurencije u BiH, i to je ponovo dokazao. 

Hvala našim vjernim navijačima na velikoj podršci. Siguran sam da je Medonja imao više navijača od Sarajeva na Bilinom polju", kaže Habib Bijelić Habibić.

Veselje nije pokvarila ni kiša

U ostalim borbama slavila su čak četiri bika Perana čiji su vlasnici Dragan Derikonja, Amir Dvoženić, Samir Hasanbegović, Sulejman Husić, ali i bik Kukan vlasnika Envera Patkovića, Tornjak Naima Gljive.

"Hiljade ljudi, ljubitelja borbi bikova i vašara iz cijele BiH, ali i susjednih zemalja - Srbije, Hrvatske i Crne Gore, uživalo je na Čevljanskom polju. Ovo veliko veselje nije pokvarila ni kiša. Nadam se da će svi naši posjetioci bez problema stići svojim kućama i da će se svi oni i naredne godine vratiti na Čevljansku koridu, ali i povesti svoju rodbinu i prijatelje", kazao je organizator Besim Gljiva


Tagovi

Čevljanska korida Bik Medonja Besim Gljiva Opklada


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Čim se ove pune !? 😁