Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Etno selo
  • 29.07.2017. 12:00

U penziji otvorio izletište Brezička dolina

Veliki zaljubljenik prirode, Vaso Kisić, rodom iz Brezika kod Brčkog zaradivši penziju u Švajcarskoj, prije par godina vraća se u rodni kraj i započinje izgradnju izletišta Brezička dolina na periferiji Brčkog.

  • 4.402
  • 339
  • 0

Veliki zaljubljenik prirode, Vaso Kisić, rodom iz Brezika kod Brčkog zaradivši penziju u Švajcarskoj prije par godina vraća se u rodni kraj i započinje gradnju izletišta Brezička dolina na periferiji Brčkog. Voli prirodu i u njoj uživa i to uživanje želi podijeliti sa drugim ljudima.

Tokom svog boravka u inostranstvu nizale su se mnoge ideje o tome šta raditi kad nastupe penzionerski dani, pa tako jedna od ideja je bila farma muznih krava, pa farma nojeva, pa frama koka nosilja itd.

Objekat koji je bio namjenjen za farmu, odustavši od ideje, preuređuje za etnografsku zbirku u jednom dijelu, a u drugom dijelu objekta uređuje staklenu baštu. Etnografsku zbirku čine narodne nošnje cijelog svijeta, a najviše Posavine, zatim razni stari predmeti, muzički instrumenti, gramofoni, rukotvorine i razne druge starine. Bio je i uzgajivač rjetkih vrsta živine.

Izletište Brezička dolina - raj za ljubitelje prirode

Brojni sadržaj za posjetitelje

Okućnica ovog vrijednog domaćina i njegove supruge obiluje raznim vrstama ukrasnog bilja koje osim što krasi dvorište nadahnjuje prostor. Nedaleko od kuće su razne voćne vrste. Supruga Mira takođe gaji ogromnu ljubav prema biljkama i prirodi uopšte i koja mu u svemu pomaže i podržava ga.

Izletište zbog ljepote svog prostora dosta posjećuju fotografi koji svoje modele žele fotografisati u prirodnom ambijentu.

Tokom vremena dolazi na ideju da uživanje u prirodi na svom vlastitom imanju podijeli i sa drugim ljudima željnih prirode i svježine i ćistoće vazduha u dubini šume. Dolazi na ideju da napravi izletište sa malim posavskim kućama koje će služiti za iznajmljivanje. U jednoj od kućica je ugostiteljski objekat izgrađen u etno stilu gdje se šetači i biciklisti mogu osvježiti nekim pićem. Izletište još nije poprimilo krajnji oblik, jer se stalno širi i dograđuje, ali su neki dijelovi već u upotrebi. Izletište sadrži: roštilj mjesta i klupe smješteni u dubini guste šume, travnati teren za sportske aktivnosti, dio namjenjen za dječuju igru sa toboganom i ljuljačkama, zatim više kućica namjenjenih za iznajmljivanje i veći restoran koji je u izgradnji u kojem će se pripremati tradicionala jela ovog kraja.


Tagovi

Izletište Vaso Kisić Brčko Brezička dolina Etno selo


Autorica

Danijela Plavšić

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom. Uvijek spremna na nove izazove u oblasti agrobiznisa. U stalnom kontaktu sa poljoprivrednim proizvođačima i njihovim problemima proistekla je borba za bolji položaj istih i za borbu agrara uopšte. Iz tog razloga bavi se i agrarnom politikom.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na povratku iz Mostara valja i doručkovati, a u aščinici BurekKing u Jablanici kuharica Hajra Nezirić taman priprema burek ispod saća. Svemir nas je uspješno povezao ;) Kaže ova kuharica da sastojke nabavljaju od lokalnih dobavljača. Ispeče... Više [+]