Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska cesta
  • 21.10.2022. 12:00

Tek što je primjena u Iter Vitis, BiH pokupila tri nagrade

Vinska cesta Hercegovine je prva ruta na zapadnom Balkanu koja je primljena u "Iter Vitis"

Foto: VTK BiH
  • 98
  • 35
  • 0

Nakon nedavnog prijema u "Iter Vitis" - Kulturnu rutu Vijeća Evrope, sudionici Vinske ceste Hercegovine dobili su priznanje na godišnjem okupljanju te organizacije.

U španskom gradu Santiago de Compostela 19. i 20. oktobra organizirana je Generalna skupština te je tom prilikom proslavljeno i peto izdanje nagrade "Iter Vitis", a tri su dodijeljene Bosni i Hercegovini.

Najbolje prakse

Nagrade su dobili: Grad Mostar za najbolji vinski grad, Grad Trebinje za najbolju održivu destinaciju i manastir Tvrdoš za najbolju praksu koja unapređuje kulturno-povijesno naslijeđe i vino, saopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Vinska cesta Hercegovine je prva ruta na zapadnom Balkanu koja je primljena u "Iter Vitis", a razvoj i promociju ovog projekta u partnerskom odnosu podržavaju USAID Turizam projekt i Vanjskotrgovinska komora BiH.

25 članica

Ove godine nagrade su dodjeljivane u 13 kategorija, uz zajedničku nagradu s Putom Feničana, a prisustvovali su predstavnici deset od 25 zemalja članica: Azerbejdžan, BiH, Hrvatska, Francuska, Grčka, Italija, Moldavija, Portugal, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Kriteriji za dobivanje nagrada su najbolje prakse u oblasti vinskog turizma, kao i inicijative koje štite i promoviraju tradiciju vinove loze i vina i krajolika koji je s njima povezan, inovacije i poštovanje ekološke održivosti.


Tagovi

Vinska cesta Vinski turizam Iter Vitis Nagrade Priznanje Manastir Tvrdoš


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.