Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grad Tuzla
  • 04.11.2017. 13:00

Prvo najveći burek, uskoro najveće kolo

U Tulzi planiraju projekt "We are Europe, We are the World" u sklopu kojeg će organizirati najveće kolo na svijetu, ali i povratak "Tuzla gastro showa".

Foto: Facebook/Zdrav život
  • 323
  • 142
  • 0

Tuzla bi ponovno mogla doći u centar medijske pažnje. Ondje iduće godine planiraju održavanje projekta "We are Europe, We are the World" tokom kojeg će se predstaviti turistički potencijali Tuzlanskog kantona. Događaju bi trebali prisustvovati predstavnici turističkih agencija iz regiona, gradonačelnici, ambasadori, te folklorna društva.

"Važno je to što će sve turističke agencije iz regiona biti ovdje, oko 100 agencija će doći i nadat ćemo se da će oni posjetu našem kantonu uvrstiti u svoj program posjeta. Predviđen je dolazak oko 30.000 do 50.000 posjetitelja u tri dana i raduje me što u programu stoji da će se u tom vremenu posjetiti više lokalnih zajednica u TK", izjavio je nakon prvog radnog sastanka Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK, navodi bportal.

Jedan od organizatora je i "Kreativa marketing d.o.o", a Omer Isović kaže kako će imati goste iz regije, a organizaciju u tom dijelu događaja preuzima Grad Tuzla.

"Uz učestvo folklornih društava, planirali smo napraviti najveće kolo na svijetu, sa 15.000 ljudi, a to će biti na Panonskom jezeru. Planirali smo i povratak Tuzlanskog sajma, a grad i kanton zaslužuju jedan takav sajam. Tuzlanski burek, odnosno "Tuzla gastro show" održat će se u septembru iduće godine i već imamo dogovor sa pjevačem Halidom Bešlićem i na tom događaju očekujemo oko 30.000 ljudi", naveo je Isović.

Foto: Facebook/Zdrav život


Tagovi

Mirsad Gluhić Najveći burek na svijetu Halid Bešlić Tuzla


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.