• Turistička destinacija
  • 23.07.2019. 08:00

Prvi Muzej magaraca otvoren u Crnoj Gori - farmu posjetilo 57.000 ljudi

Farma ima nekoliko ciljeva: zaštitu magaraca od izumiranja, edukaciju posjetilaca, na farmi se nudi besplatna pomoć porodicama koje imaju problema sa djecom sa autizmom, na njoj se proizvodi magareće mlijeko.

Foto: Agroklub
  • 103
  • 26
  • 0

Prvi Muzej magarca u susjednoj Crnoj Gori, sa Centrom za posjetioce, otvoren je u petak, 19. jula, na farmi magaraca Martinići, u okolini Podgorice. Ovu farmu, za četiri godine njenog postojanja, posjetilo je više od 57.000 ljudi.

Turistima obilazak farme magaraca od ranije preporučuju Lonely planet i Trip Advisor, poznati turistički vodiči, a nedavno je Irska low cost (jeftina) avio kompanija, RyanAir, svrstala među 11 destinacija koju treba posjetiti u okolini Podgorice.

Cilj farme - sačuvati magarce od izumiranja

Farma je osnovana 26. aprila 2015. godine i ima nekoliko ciljeva: zaštitu magaraca od izumiranja, edukaciju posjetilaca, na farmi se nudi besplatna pomoć porodicama koje imaju problema sa djecom sa autizmom, na njoj se proizvodi magareće mlijeko, od kog se skoro polovina donira za najteže bolesti i za djecu koja imaju povišen nivo šećera u krvi. Napravljena je od recikliranih ili korištenih materijala.

Izgradnju Centra za posjetioce djelimično je finansirala fondacija Rockefeller Brothers Fund, preko programa Fonda za aktivno građanstvo Zelene ideje za zeleni biznis, piše crnogorski CDM.


Tagovi

Farma magaraca Zaštita magaraca Magareće mlijeko Turistička destinacija


Autorica

Ivana Živanić

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi