Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seoski turizam
  • 14.08.2018. 17:00

Predrag Radoja osmislio je kako zaraditi u seoskom turizmu

Mjesto Pljeva, opština Šipovo, obiluje velikim seoskim turističkim potencijalom. Čist vazduh, netaknuta priroda, bijeg od gradske buke, a cijena noćenja u jednom takvom okruženju svega dvadesetak maraka. 

Foto: Pixabay/bonnejourneephotography
  • 837
  • 49
  • 0

Predrag Radoja osmislio je način kako da zaradi, ali i uživa na sopstvenom imanju. Njegov posao je da bude ono što i jeste - domaćin. Turisti svakodnevno dolaze u njegov dom u Pljevima kod Šipova, gdje im on nudi hranu, smještaj, obilazak kraja i razne druge aktivnosti. Poslom, ali i zaradom i više je nego zadovoljan.

"Što se tiče seoskog turizma, mi smo to počeli raditi prije 10 godina i krenuli smo sa vrlo skromnim kapacitetima. To je bilo par ležaja, već danas smo dostigli da 18 ležaja možemo ponuditi gostima i vjerujte da je i to malo. Potražnja za smještajem je svake godine sve veća i veća", kazao je Predrag Radoja za ATV.

Sve zainteresiranije je i domaće stanovništvo

Seoski turizam interesantan je strancima. Nudi im drugačiji doživljaj i nešto što do sada nisu imali prilike vidjeti. Sve veću zainteresovanost pokazuje i domaće stanovništvo. Niža cijena i bliža destinacija su glavni razlozi za to, kažu u turističkoj agencije.

"Seoska domaćinstva koja se nalaze posebno u onim dijelovima zemlje koja mogu da ponude i prekrasne prirodne uslove i vodu i planine i neke posebne sadržaje kao što su biciklističke staze ili ribolov ili neka druga aktivnost u prirodi, privlače veliku pažnju i zahvaljujući tome sve više se razvijaju u posljednje vrijeme", rekla je Milena Pavlović, direktorica turističke agencije "Zepter passport".

U Srpskoj 51 domaćinstvo sa uslugom smještaja

Šipovljani su se ozbiljno posvetili ovoj grani turizma. Na poručju te opštine ima čak 20 domaćinstava koja turistima nude usluge smještaja, a ukupno ih je u Srpskoj 51.

Mjesto Pljeva, opština Šipovo, obiluje velikim seoskim turističkim potencijalom. Čist vazduh, netaknuta priroda, bijeg od gradske buke, a cijena noćenja u jednom takvom okruženju svega dvadesetak maraka


Tagovi

Seoski turizam Predrag Radoja Smještaj Cijena