Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko-etno selo Usora
  • 17.07.2018. 14:30

Otvoreno Etno selo Usora - prilika za razvijanje domaće gastronomije i avanturizma

Etno-eko prostori sa gastronomskom ponudom sve više dobijaju na značaju u turističkoj ponudi. Namjera da se ponuda etno sela upotpuni avanturističkim sadržajem kao što je planinarenje, ali i lov i ribolov.

Foto: BanjaVrucica.com
  • 556
  • 20
  • 0

U naselju Milan Polje, na 26 kilometara od Teslića, skriveno u borovu šumu, na samoj obali velike Usore, smješteno je Etno selo "Usora", u sastavu Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica". Objekat je otvoren da primi goste koji od sadržaja na raspolaganju imaju dva otvorena bazena, restoran i šest smještajnih jedinica. 

Cilj je da u narednom periodu, u prirodnom ambijentu i sadržaju etno sela koje se prostire na 3.600 metara kvadratnih, uživaju kako lokalni, tako i posjetioci iz okruženja. 

"Nastavljamo sa opredjeljenjem da proširujemo i razvijamo asortiman naših usluga, zbog čega je i kupljeno ovo etno selo. Namjera je proširiti i našu ponudu i ponudu etno sela", rekao je Aleksandar Radošević, direktor ZTC "Banja Vrućica". 

Važno je naglasiti i da je u novom objektu zaposleno 15 novih radnika

Namjera da se ponuda etno sela upotpuni avanturističkim sadržajem kao što je planinarenje, ali i lov i ribolov.

"Etno-eko prostori sa gastronomskom ponudom sve više dobijaju na značaju u turističkoj ponudi Srpske. Resorno ministarstvo će podržati promociju objekta koji će biti uvršten u monografiju svih etno-eko prostora u Republici Srpskoj, koja je u pripremi", na otvorenju je naglasio Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma dodavši da u ovoj oblasti, u kojoj je evidentirano više od deset etno-lokacija, primat i dalje ima etno-selo "Stanišići" kod Bijeljine zbog zabilježenog broja posjeta.

"Ovdje se svi trebaju uključiti da bi se etno-eko selo "Usora" promovisalo jer ono nije namijenjeno samo lokalnim mještanima nego svima u okolini", zaključio je Gluhaković. 


Tagovi

Etno selo Usora Gastronomija Lov Ribolov Banja Vrućica Monografija Aleksanadar Radošević Predrag Gluhaković


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.