Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kina
  • 24.11.2017. 19:00

Kuća od kukuruza privukla turiste

Liu Hongcai napravio je kompleks od klipova kukuruza, koji je privukao veliki broj posjetitelja koji žele upoznati seoski život na sjeveroistoku Kine.

Foto: Facebook/Michael Ojok Abuu
  • 1.406
  • 227
  • 0

Kineski poljoprivrednik Liu Hongcai uložio je 10.000 juana, odnosno 2.000 KM u 30.000 klipova kukuruza, kako bi napravio kompleks u Jilin provinciji. Sagradio je kuću, točak vodenice, mlin, ogradu.

"Kada sam vidIo koliko je kuća, koju sam prvo uradio, privukla pažnje na internetu, a potom i dovela tursite, odlučio sam potražiti pomoć dizajnera. Cilj mi je da posjetiteljima prikažem život na sjeveroistoku Kine, a pogotovo onima koji stižu sa juga moje zemlje", rekao je Liu, a prenosi Daily Mail.

Kuća je napravljena u tipičnom stilu za ovaj dio Kine, ali nije namještena. Dugačka je 12 metara, a široka osam metara. Klipovi jednake dužine, 20 centimetara, i bogati zrnima, povezani su žicom, a napravljeni su i ukrasi na kući, u odnosu jedan prema jedan.

Pogledajte kako izgleda ovaj kompleks:

Video: You Tube/People's Daily, China

Foto: Facebook/Michael Ojok Abuu


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na povratku iz Mostara valja i doručkovati, a u aščinici BurekKing u Jablanici kuharica Hajra Nezirić taman priprema burek ispod saća. Svemir nas je uspješno povezao ;) Kaže ova kuharica da sastojke nabavljaju od lokalnih dobavljača. Ispeče... Više [+]