Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međudržavni projekt
  • 21.06.2017. 18:00

Bećarac i ganga za jače gospodarstvo Hercegovine

Projekt "Kulturna ruta bećarca i gange provode Tomislavgrad i Pleternica iz RH. Vrijedan je 2,35 milijuna eura, a sufinancira ga Europska unija. U sklopu njega će se osnovati i poljoprivredna zadruga.

Foto: YouTube/Ganga i bećarac-Buško Blato
  • 924
  • 42
  • 0

U Tomislavgradu je predstavljen projekt "Kulturna ruta bećarca i gange" čime je obilježen početak provođenja međudržavnog europskog projekta u oblasti turizma.

U ovom projekt uz Grad Pleternicu iz Republike Hrvatske, kao vodećeg partnera projekta, sudjeluju i općina Tomislavgrad, Kulturno-informativni centar Tomislavgrad, Poduzetnički centar Pleternica, te Turistička zajednica Grada Pleternice.

Trajat će više od 2 godine

Ukupnu vrijednost projekta od 2,35 milijuna eura sufinancira Europska unija u okviru INTERREG IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora s gotovo 2 milijuna eura, odnosno 85 posto, a ostatak Grad Pleternica i Općina Tomislavgrad. Realizacija projekta predviđena je u razdoblju od 28 mjeseci.

Općini Tomislavgrad pripada milijun eura i s tim će iznosom financirati svoj dio projekta pod nazivom "Ganga i hajduk Mijat Tomić" što podrazumijeva uređenje Trga gange i gusala, obnavljanje fasade zgrade Kulturno-informativni centar, izgradnja Muzeja gange i izgradnje 7 kilometara Puta hajdučke družine, te niz drugih aktivnosti.

Kulturno-turistička atrakcija

"Cilj projekta je oživljavanje nematerijalne kulturne baštine bećarca i gange koja će postati kulturno-turistička atrakcija ovih destinacija, popraćena jedinstvenom turističkom infrastrukturom koja će joj osigurati održivost", rekla je gradonačelnica Grada Pleternice, Antonija Jozić dodavši kako projekt osim izgradnje infrastrukturnih objekata, podrazumijeva i provođenje niza drugih aktivnosti a to su, između ostalog, osnivanje ureda za turizam u Gradu Pleternici i Općini Tomislavgrad u kojem će se uposliti Destinacijski menadžeri, umrežavanje, brendiranje i promocija turističkih destinacija, stvaranje promotivnih proizvoda destinacije i osnivanje poljoprivredne zadruge i niz drugih aktivnosti koje će pridonijeti jačanju gospodarstva na ovim područjima.

Najbolji među kandidatima

Načelnik Općine Tomislavgrad, Ivan Vukadin izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je ovaj projekt ostvario najbolji rezultat prilikom njegove kandidature u okviru INTEGRREG IPA programa i time povukao najveću količinu novaca od svih prijavljenih projekata što dokazuje o kako kvalitetnom projektu se radi.

Foto: YouTube/Ganga i bećarac-Buško Blato


Tagovi

Antonija Jozić Ivan Vukadin Ganga Bećarac Kulturna ruta bećarca i gange Tomislavgrad Pleternica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Magic Ice, prvi sladoled iz BiH dobio priznanje za najuspješniji nastup na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Opširnije o prvom bh. sladoledu čitajte na linku - https://t.ly/TFK97