Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gradačački sajam šljive
  • 27.08.2018. 17:00

Zadnje pripreme za Sajam šljive, ocjenjuje se kvalitet prijavljenih proizvoda

Ove godine ćemo među izlagačima imati domaću firmu iz Gračanice koja će prezentovati sisteme za navodnjavanje te firme iz Zagreba i Šida koje se bave prozvodnjom ambalaže za voće i povrće.

Foto: Pixabay/32gustavsson
  • 173
  • 13
  • 0

U firmi Gradačački sajam vrše se završne pripreme za početak 45. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive koji će se održati od 29.08. do 01.09.2018. godine. Postavljaju se štandovi i uređuju izložbeni prostori. Na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu vrši se analiza kvaliteta prijavljenih proizvoda za dodjelu sajamskih medalja.

U subotu je na Poljoprivrednom gazinstvu "Krušik" u Skugriću Donjem počelo ocjenjivanje kvaliteta žestokih pića i rakija, a najbolje će trećeg dana Sajma šljive biti nagrađene medaljama.

Firme za navodnjavanje i pakiranje voća i povrća

"U godini kada obilježavamo jubilej 50 godina postojanja ove sajamske manifestacije očekujemo dolazak 320 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Ove godine ćemo među izlagačima imati domaću firmu iz Gračanice koja će prezentovati sisteme za navodnjavanje te firme iz Zagreba i Šida koje se bave prozvodnjom ambalaže za voće i povrće. Na sjamu će biti predstavnici poljoprivrednih i proizvođačkih zadruga i otkupljivači voća i povrća", ističe Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma.

Na 45. Sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu predstavit će se dugogodišnji prijatelj ove manifestacije Petrokemija iz Kutine koja takođe obilježava jubilej 50 godina postojanja. Partner sajma je Grad Zagreb i Obrtnička komora koja će predstaviti sa 11 firmi. Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo će se predstaviti sa 15 firmi, a kolektivne izložbene štandove imat će i firme iz Posavskog kantona/Županije posavske i općine Srebrenik te članovi Udruženja poljoprivrednika Bosne i Hercegovine i FBiH.

1. Međunarodni sajam pčelarstva u sklopu Sajma šljive u Gradačcu

"Vjerujemo da će učesnici i posjetioci biti zadovoljni sajamskom ponudom koju i ove godine prate brojni stučni i naučni sadržaji. Po prvi puta biće organizovan i međunarodni sajam pčelarstva", najavljuje direktor Šabanović.

Sajamske dane će pratiti bogat kulturno zabavni program a za goste, izlagače i posjetioce će biti organizovana i tradicionalna "Plava noć".


Tagovi

Sajam šljive Gradačac Sajam pčelarstva Ocjenjivanje


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.