Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • WineOS
  • 01.12.2019. 09:00
  • Osječko-baranjska, Osijek, Hrvatska

WineOS: Uz vinske i radionice o kućnom kuhanju i stilovima piva

I ove godine očekuju vas zanimljive vinske radionice i upoznavanje vrhunskih vinara, a na svoje dolaze i ljubitelji piva.

Foto: Denis Despot
  • 86
  • 8
  • 0

Sve je spremno za šesto izdanje osječkog festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS-a. Kako najavljuju iz Udruge Dekanter, dosad najveće izdanje te manifestacije, koja će se održati 10. i 11. januara sljedeće godine u dvorani "Gradski vrt", ponudit će brojne novosti i zanimljivosti za sve posjetitelje. No, ono što se neće promijeniti su brojne radionice, zanimljivije i privlačnije nego ikada.

Ipak, posjetitelji će imati prigodu iskusiti nešto potpuno novo. Organizatori, u suradnji s udrugom Panonski pivarski sindikat, donose dvije radionice o kućnom kuhanju i stilovima piva. Autor vinskih radionica ponovno je vinski novinar, pisac i bloger Željko Garmaz koji ponovno dovodi brojne vinare i njihove priče iz svih krajeva Hrvatske te susjednih zemalja.

"Program počinje u petak, 10. januara, već u 13 sati pričom o bijelim sortama Dalmacije. Sat vremena kasnije najbolji hrvatski sommelier Siniša Lasan predstavit će vina Hercegovine, a u 15 sati i 30 minuta sudionici će imati priliku upoznati se s arhivom Davora Zdjelarevića. Od 16 i 30 bit će predstavljena vinarija Tri oraha, zasigurno najmističnija i najskuplja vinarija Balkana. U 17 i 30 slijedi prezentacija poznatog mađarskog vinara Csabe Malatinskog, a u 19 sati počinje radionica o velikim crvenim vinima Makedonije.

I drugi festivalski dan, subota, 11. januara, puna je događaja koji kreću od 13 sati radionicom o pelješkom vinu i kamenicama. Sat vremena kasnije bit će premijerno predstavljanje nekoliko vina, dok će od 15 sati poznati vinski novinar Ivo Kozarčanin predstavljati macerirana bijela vina s Plešivice. Od 16 sati vinski novinar Tomislav Ivanović predstavit će manje poznate sorte vina iz Srbije, a u 17 sati slijedi radionica na kojoj će nazočni imati prigodu kušati raritete iz arhive poznatog istarskog vinara Morena Degrassija. Posljednja radionica šestog WineOS-a počinje istog dana u 18 sati kada će legenda hrvatskog vinarstva Ivan Enjingi predstavljati svoja vina iz 2003. godine", najavljuju iz Udruge. 

Ulaznice za radionice uskoro će se moći kupiti u Vinoteci "Vinita" u Strossmayerovoj 21. Cijena karata za vinske radionice iznosi 100 kuna (25 KM), a za pivske 50 kuna (12 KM). Na istom će se mjestu prodavati i ulaznice za WineOS po cijeni od 80 kuna (20 KM). Festival će oba dana biti otvoren za posjetitelje od 15 do 21 sat. 

Više o radionicama pročitajte u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

WineOs Festival Radionice Izrada piva


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić