Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sommet de l'Elevage
  • 08.07.2023. 15:00
  • Clermont Ferrand, Francuska

Vodeći evropski sajam za stočarstvo posvećen trima rasama goveda

Sajam Sommet de l'Elevage 2023 okuplja vodeće stočare, proizvođače opreme, ali i udruženja, organizacije i sve koje interesuje ovaj sektor. Očekuje se rekordan broj muznih krava na izložbi

Foto: FB/Sommet de l'Elevage
  • 140
  • 17
  • 0

Sommet de l'Elevage, vodeći evropski sajam za stočarstvo održat će se od 3. do 6. oktobra 2023. godine u Clermont Ferrandu u centralnom dijelu Francuske. Manifestacija je namijenjena stočarskoj industriji, poljoprivrednicima, udruženjima, institucijama, organizacijama, ali i političarima i influenserima te svima koje zanima ovaj sektor, poručuju organizatori. 

Očekuje se učešće 2.000 grla stoke, 1.500 izlagača i 100.000 posjetilaca.

U centru pažnje će biti rase goveda, Limuzin i Brown Swiss koji organiziraju svoja nacionalna prvenstva i mješovita pasmina Monbeljar koja je domaćin međuregionalnog sajma.

Mali predah između predstavljanja

Najavljuju i izložbu s najvećim brojem muznih krava do sada, ukupno 523 grla, što je za 100 više od prošle godine. Održaće se preko sto konferencija koje pokrivaju sva ključna pitanja poljoprivrede, kao i Sommets d’Or, takmičenje za agrotehničke inovacije u poljoprivredi.

Centralna tema ovogodišnjeg Sommet-a je održivost stočarske proizvodnje. Zemlja počasni gost je Gruzija.

Očekuje se više od 500 muznih krava

Sajam je otvoren od 8:30 do 19 h. Cijena ulaznice je 14 eura, a za djecu do 14 godina, osobe sa smanjenom pokretljivošću i osobe sa invaliditetom ulaz je besplatan. Grupne karte se prodaju za najmanje 15 osoba.

Detalje potražite na ovom linku.


Fotoprilog


Tagovi

Sommet de l'Elevage Sajamska manifestacija Sajam stočarstva Rase krava Francuska Stočarski sajam


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.