Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trnjak fest
  • 10.06.2024. 09:00

Vinoljupci, ovo ne propuštajte - 26 vinarija "donosi" najbolje iz podruma na "Trnjak fest"

Organizatori najavljuju 26 izlagača koji će predstaviti najbolje iz svojih podruma, ali i 10 izlagača koji će biti zaduženi za gastro kutak.

Foto: Facebook/Trnjak Fest
  • 65
  • 26
  • 0

Drugo izdanje međunarodnog događaja, posvećenog zaštićenoj autohtonoj crvenoj sorti vinove loze Hercegovine i Dalmatinske zagore – trnjku, održat će se 21. i 22. juna. Započet će putovanjem kroz nekoliko hercegovačkih gradova i Imotskom u Hrvatskoj, festivalski dio "Trnjak Festa" bit će održan u Ljubuškom.

Lani su se na ovoj manifestaciji predstavila 24 proizvođača, a kako nasadi ove sorte rastu, organizatori ove godine najavljuju 26 izlagača koji će predstaviti najbolje iz svojih podruma, ali i 10 izlagača koji će biti zaduženi za gastro kutak.

Sadržajan program

Prvog dan, u petak 21. juna, predviđeno je druženje medija, blogera i novinara koji će posjetiti vinarije koje proizvode vina od sorte trnjak sa područja Hercegovine i Dalmatinske zagore. U Hercegovini su planirane posjete Podrumu Vilinka na Sretnicama, Vinariji Čitluk i restorani Romanca u Mostaru.

Putovanje se dalje nastavlja uz samu granicu sa Republikom Hrvatskom u smjeru Vrgorca gdje će u mjestu Podprolog posjetiti Vina Erceg, a završava u Imotskom gdje će se predstaviti lokalne vinarije u mozaik dvorani. Riječ je o vrijednom remek djelu i kamenitom mozaičkom muzeju Imotske krajine. Dan završava u restoranu Tri Sunca gdje će se organizirati degustacijski meni u sljedovima. Ovdje će se upariti jela od lokalnih namirnica sa vinima od sorte trnjak.

U Gradskom parku u Ljubuškom službeni dio festivala

Drugi dan, u subotu 22. juna, rezerviran je za Ljubuški gdje će se u Kulturnom centru od 14 do 16 sati održati stručna predavanja na temu Trnjak, koja će voditi eminentni predavači: Edi Maletić, Milan Budinski, Željko Andabaka, Marijo Leko i Marina Vranješ.

Trnjka ima manje od 50 ha - ovaj oprašivač blatine dobio i svoj festival

Od 17 do 18 sati pod vodstvom sommeliera Daniela Čečavca u Gradskoj galeriji će biti upriličena radionica i degustacija "Trnjak u kupažama" na kojoj će se ukazati na ulogu ove sorte u različitim kupažama s ostalim vinskim sortama.

Dva ambasadora 

Od 19 sati u Gradskom parku će početi službeni dio festivala, u sklopu kojeg će svi posjetitelji moći kušati najbolja vina ove sorte na jednome mjestu. Gradski park će se tako na jednu večer pretvoriti u veliku eno-gastro ali i muzičko-scensku manifestaciju, gdje će posjetitelji pored vrhunskih vina i gastro delicija moći uživati u nastupu renomiranih muzičara.

Kao i prošle, tako i ove godine proglasit će se dva ambasadora "Trnjak Festa", koji će promovirati ovu sve popularniju sortu vinove loze.


Tagovi

Trnjak fest Vinska sorta Autohtona sorta Crvena sorta Ljubuški Festival vina


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.


Partner

Trnjak Fest

Ljubuški, Bosna i Hercegovina
e-mail: info@trnjakfest.com web: https://www.trnjakfest.com/