Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam vina
  • 12.03.2016. 13:00

Vinari iz BiH na sajmu ProWine 2016!

Proizvođači vina iz BiH na vodećem međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića - ProWein 2016 u Dizeldorfu.

Foto: prowein.com
  • 144
  • 6
  • 0

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira zajednički nastup proizvođača vina iz Bosne i Hercegovine na vodećem međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića - ProWein 2016, koji će se održati od 13. do 15. marta 2016. godine u Dizeldorfu.

Sedam bh. vinara na zajedničkom štandu

Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine, površine 35 m2, predstavit će se sedam bh. kompanija, i to: Podrum Vukoje 1982 (Trebinje), Podrumi Andrija (Paoča-Čitluk), Vina Zadro d.o.o. (Domanovići-Čapljina), Podrumi manastira Tvrdoš (Trebinje), Vinogradi Nuić (Crnopod-Ljubuški), Vinski podrum Anđelić- Komrad d.o.o. (Trebinje) i Vinarija Keža- Catena d.o.o. (Ljubuški)

Kompanije iz Bosne i Hercegovine će svoju ponudu predstaviti posjetiocima sajma, poslovnim partnerima i drugim klijentima koji su usko vezani za razvoj, trgovinu i promociju ove vrste proizvoda. Nastup Bosne i Hercegovine na sajmu "ProWein 2016" finansijski su podržali Vanjskotrgovinska komora BiH i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Široka ponuda međunarodne vinske industrije

Cijela priča o ProWein-u počela je prije više od 20 godina, sada već davne 1994. Danas je to vodeći svjetski sajam vinskog i vinogradarskog sektora. U međuvremenu, u odnosu na prvi održani sajam, 15 puta se povećao broj izlagača, 30 puta broj posjetitelja, 6 puta više zemalja sudjeluje na sajmu, a površina ukupnog izložbenog prostora je za 18 puta veća.

Izlagači i posjetitelji ovaj vodeći svjetski sajam koriste za sudjelovanje u prezentaciji široke ponude međunarodne vinske industrije. Pored klasičnih vrhunskih vina, izlažu se i egzotična vina, selekcije, aperitivi i digestivi. Ponuda je raznolika kao i sama vinarska industrija. Takođe, u okviru sajma se održavaju prezentacije međunarodno poznatih vinograda, brojnih sorti grožđa i vrsta vina, jakih alkoholnih pića, regionalnih specijaliteta, kao i organskih proizvoda.

Foto: prowein.com


Izvori

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH


Tagovi

Sajam vina Njemačka ProWein Vinska industrija Vinari BiH VTK BiH Vinski sektor Vinogradarski sektor

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]