Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 23. izdanje
  • 10.03.2022. 19:30
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

Većina izložbenog prostora na platou Mostarskog sajma već rezervirana

Među interesantniji sadržajima je i konferencija na temu solarnih elektrana, te ona koju organizira Vanjsko-trgovinska komora BiH pod nazivom "Mogućnosti za projekte"

Foto: Mostarski sajam gospodarstva
  • 55
  • 19
  • 0

Nakon dvije godine pauze, zbog pandemije korona virusa, narednog mjeseca bit će održan 23. po redu Mostarski sajam gospodarstva. Petodnevna manifestacija počinje 5. aprila, a zemlja partner je Mađarska. Osim iz države domaćina i partnera, na sajam stižu izlagači iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Grčke, Poljske, Njemačke, kao i iz Kine. Direktorica sajma, Dalfina Bošnjak potvrdila je da je većina izložbenog prostora na platou već rezervirana.

"Zadovoljni smo, prije svega, jer smo ispunili izložbeni prostor, kao i veliki dio konferencija. To je dodatna vrijednost i podrška izlagačima. Najbitnije je da se povežu privrednici. Teme su interesantne. Jedna od najbitnijih je poslovni forum”, kazala je Bošnjak.

Planirano je i održavanje ekonomskog foruma u organizaciji Privredne komore FBiH, Vlade HNK-a, Grada Mostara i komora Jadransko-jonske regije. Među interesantniji sadržajima je i konferencija na temu solarnih elektrana, te ona koju organizira Vanjsko-trgovinska komora BiH pod nazivom "Mogućnosti za projekte". Ona se odnosi na ekonomsko usmjeravanje u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, a prijave se vrše online platformom.

Mostarski sajam gospodarstva traje do 9. aprila 

Mađarska, kao zemlja partner, će se predstaviti s nacionalnim i poslovnim štandom. Čak 30 mađarskih preduzeća predstavit će se na poslovnom štandu, a na nacionalnom će biti prisutni Centar za marketing i Mađarski turistički zavod. Prema riječima ambasadora te zemlje u BiH Krisztiána Pósa posjetitelji će svakodnevno moću isprobavati i tradicionalne specijalitete, kao i mađarska vina. On je naveo kako razvijanje privredne saradnje u okolnostima sigurnosne krize uzrokovane ratom u Ukrajini, ima još veći značaj.

"Upravo zato je naš cilj da srednje-evropska regija postane zajednički gospodarski prostor. U narednih 15-20 godina iz ovog geografskog područja će dolaziti najveći privredni rast u Evropi. Najbolje šanse za razvijanje naše ekonomske saradnje vidim u području energetike, zaštite životne sredine, poljoprivrede i prehrambene industrije, kao i u građevinskoj industriji i turizmu. Zato me posebno raduje što najveći broj mađarskih kompanija koje će se predstaviti na Mostarskom sajmu dolazi iz ovih sektora", rekao je Pósa.

Mostarski sajam gospodarstva traje do 9. aprila. Prema podacima iz ranijih godina, u prosjeku ga posjećuje ga oko 50 hiljada ljudi.


Tagovi

Mostar Sajam gospodarstva Dalfina Bošnjak Krisztiána Pósa Mađarska


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.


Partner

Mostarski sajam

Rodoč bb, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
tel: +387 36 350 194, e-mail: info@mostarski-sajam.com web: http://www.mostar-fair.com/

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...