Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam šljive u Gradačcu
  • 28.08.2017. 17:00

Već se kuju planovi za 45. gradačački Sajam šljive

Prema anketi organizatora sajma veliki procenat izlagača izrazio je želju da i naredne godine bude dio ove tradicionalne privredne manifestacije.

Foto: Sajam šljive u Gradačcu
  • 389
  • 25
  • 0

44. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene idustrije - Sajam šljive u Gradačcu, zvanično je završen jučer, 27. augusta.

Na oko 4.500 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora, svoje proizvode i usluge prezentovalo je oko 300 izlagača iz BiH, zemalja okruženja, te Austrije, Češke, Mađarske, Turske i Njemačke. Osim poslovnih susreta i prezentacija, i ove godine je održan niz stručnih predavanja iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije. Posjetioci su mogli vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, mineralnih đubriva i zaštitnih sredstava u poljoprivredi.

Dukat iz susjedne RH predstavio je svoje proizvode

Dodjeljene su 24 medalje gradačačkog sajma za kvalitet izloženih prizvoda i 38 medalja Destilerije "Krušik" za ocjenjene rakije i jaka alkoholna pića.

Dobro organizovana manifestacija

"Ove godine imali smo veoma zapažen nastup izlagača i njihova ocjena je da smo dobro organizovali ovu manifestaciju. Sajam je bio veoma popraćen od strane poslovnih ljudi ali i građanstva. Bilo je niz prezenatacija o stanju u unapređenju poljoprivrede i jačanju izlaska proizvođača na strana tržišta. U "Krušiku" je održano tradicionalno naučno stručno predavanje, a po prvi puta bili smo suorganizator 2. Kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima sa međunarodnim učešćem. I ove godine imali smo kontakte sa privrednicima, organizacijama i institucijama iz susjednih zemalja.

Na sajmu su rado viđeni mali proizvođači

Očekujemo da će iduće godine, kada budemo organizovali 45. gradačački sajam popljoprivrede i prehrambene industrije, biti značajno učešće privrednika iz Republike Hrvatske", rekao je Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma.

Prema anketi organizatora sajma veliki procenat izlagača izrazio je želju da i naredne godine bude dio ove tradicionalne privredne manifestacije.

Podsjetimo, 44. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive u Gradačcu otvorio je premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić. U prisustvu brojnih zvaničnika, izlagača i mještana Gradačca, vrpcu su presjekli i sajamske prostore otvorili Fadil Novalić, Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Plave gradačačke noći imale su bogat i zanimljiv kulturno-zabavni program.

Generalni sponzor bila je Solana d.d. Tuzla, oficijelni sponzor Petrokemija Kutina te ostali sponzori, Agram BSO, Lactalis, NLB banka, Turistička zajednica TK.

Foto: Sajam šljive u Gradačcu


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.