• Fresh Business Expo
  • 02.12.2018. 14:30

Ukrajinski Fresh Business Expo - vodeći sajam na području prerade i distribucije svježih proizvoda u zemljama ZND-a

Na sajmu posjetitelji mogu vidjeti cijeli proizvodni proces, od uzgoja do distribucije, a događaj, naravno, nudi i izvrsne mogućnosti za međusobnu razmjenu znanja i iskustava.

Foto: Facebook/Fresh Business Expo
  • 36
  • 5
  • 0

Fresh Business Expo u Kijevu, u Ukrajini i zemljama ZND-a, vodeći je sajam na području prerade i distribucije svježih proizvoda, ali i najveći međunarodni događaj ukrajinske industrije. 

Primarno je usmjeren na proizvođače, vlasnike kompanija za uvoz i izvoz, kupce i distributere proizvoda od voća i povrća, sjemena, opreme, strojeva i tehnologija. Na sajmu posjetitelji mogu vidjeti cijeli proizvodni proces, od uzgoja do distribucije, a događaj, naravno, nudi i izvrsne mogućnosti za međusobnu razmjenu znanja i iskustava. 

Paralelno s izložbom, u danima sajma organiziran je zanimljiv program različitih konferencija. 

Ukrajinska industrija proizvodnje svježih proizvoda brzo se razvija, a na što je pozitivno utjecao Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evropskom unijom. Mnogi su uzgajivači pronašli nova izvozna tržišta unutar EU, a ukrajinski uzgajivači primjenjuju nove tehnologije kako bi udovoljili novim standardima. 

Treba napomenuti da je Ukrajina peti najveći proizvođač voća, povrća i bobičastog voća. U prvoj polovici 2018. godine Ukrajina je izvezla roba i usluge u zemlje EU u vrijednosti 9,8 milijardi dolara. Poljoprivredni proizvodi su među glavnim proizvodima koji se izvoze u EU. Ove godine ukrajinsko gospodarstvo raste za 3,5%, a u idućoj se godini predviđa rast BDP-a za 2,5%. 

Sajam Fresh Business Expo održava se od utorka 4. do četvrtka, 6. decembra. 


Tagovi

Fresh Business Expo Ukrajina ZND Sajam


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi