Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj borovnice
  • 10.10.2018. 14:30

U Živinicama i Bratuncu predavanja o uzgoju borovnice

Nakon predavanja planirane su i radionice/edukacija na terenu u nekom od obližnjih zasada američke visokožbunaste borovnice.

Foto: USAID/Sweden FARMA II
  • 378
  • 31
  • 0

Predavanjem u Istočnom Sarajevu i Olovu započela je serija predavanja i radionica na temu diverzifikacije proizvodnje jagodastog voća u Bosni i Hercegovini. Radionice i predavanja vodi dr. Aleksandar Leposavić, a aktivnosti je podržao USAID/Sweden FARMA II Projekat.

"Nakon predavanja planirane su i radionice/edukacija na terenu u nekom od obližnjih zasada američke visokožbunaste borovnice. Ovaj događaj je prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup, i plasman borovnice, ali i ostalog jagodastog voća upoznaju sa svim aktuelnostima i trendovima u savremenoj proizvodnji borovnice. 

Nakon predavanja planirane su i radionice/edukacija na terenu

Rezultati ostvareni u proizvodnji i plasmanu jagodastog voća u proteklim godinama, kao i sve većim zahtjevima i mogućnostima u proizvodnji i izvozu borovnice kada je BiH u pitanju, dovoljno govore o važnosti i uspješnosti ovih kultura. Upravo zbog svega navedenog, cilj edukacije i radionica je da okupi ključne aktere u proizvodnji, otkupu i plasmanu borovnice u BiH, prenesu nova znanja i šanse neophodne za dalji rad na jačanju, razvoju i boljem pozicioniranju proizvodnje jagodastog voća u BiH", poručuju iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

Borovnica: Višegodišnja biljka, isplativa i nakon 50 godina uzgoja

"Nakon Istočnog Sarajeva i Olova, pozivamo zainteresovane da uzmu učešće na otvorenim predavanjima u četvrtak 11. oktobra u Sali Općinskog vijeća u Živinicama u 12 sati, te u petak 12. oktobra u Domu kulture Bratunac u 11 sati. Predavanja su otvorena za javnost", dodaju iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.


Tagovi

Uzgoj borovnica Predavanje Edukacija FARMA II


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.