Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 10.10.2017. 13:00

U susret 13. sajmu "Jesen u Visokom"

I ove će se godine u ponudi naći raznovrsni sirevi, suhomesnati proizvodi, voće, povrće te prerađevine kao i poljoprivredna mehanizacija, repromaterijali, sjemena, muzna oprema i domaće rukotvorine.

  • 162
  • 8
  • 0

Već sada tradicionalna manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera "Jesen u Visokom" koja okuplja izlagače širom BiH i ove godine će po 13. put ugostiti mnogobrojne goste, poljoprivredne obrtnike, zadruge i firme iz sektora prehrambene industrije i poljoprivredne proizvodnje. Poljoprivredno prehrambeni sajam "Jesen u Visokom" održat će se od 16. do 18. oktobra u KSC "Mladost".

Bit će to prilika za sve učesnike da u tri dana trajanja sajma uspostave nove poslovne kontakte, promoviraju svoje brendove i svakako prodaju uvijek tražene proizvode. Tako će se i ove godine u ponudi naći raznovrsni sirevi, suhomesnati proizvodi, voće, povrće te prerađevine kao i poljoprivredna mehanizacija, repromaterijali, sjemena, muzna oprema i domaće rukotvorine.

Program sajma

Svečano otvaranje sajma "Jesen u Visokom" planirano je 16. oktobra (ponedjeljak) u 11:00h u KSC Mladost, a isti dan pored svečanog otvaranja i muzičkog programa predviđena je i prezentacija projekta proizvodnje paprike, sorte zeleni feferon, firme Carl Kuehne, poslovna jedinica Mostar.

Bit će to prilika svim zainteresovanim poljoprivrednicima da ostvare poslovnu saradnju kroz kooperantski odnos i isplaniraju proizvodnju zelenih feferona za iduću 2018. godinu. Također isti dan, održat će se i okrugli stol na temu proizvodnje suhomesnatih proizvoda pečenice i sudžuke koji krase bogatu tradiciju ovog kraja, a koji su ujedno i u procesu brendiranja što će biti i osnovna tema. Za drugi dan sajma pored izložbeno-prodajnog karaktera planirano je i stručno predavanje na temu organskog uzgoja maline i postupak certificiranja, dok je za treći dan predviđeno i zatvaranje sajma u poslijepodnevnim satima.

16. oktobra u 14:00h - MSŠ Hazim Šabanović - Prezentacija projekta uzgoja paprike sorte zeleni feferon Carl Kuehne firma.

16. oktobra u 18:00h - Mala sala Općine Visoko - Okrugli stol na temu brendiranja i proizvodnje suhog mesa.

17. oktobra u 16:30h - MSŠ - Stručno predavanje o proizvodnji organske maline i procesa certifikacije.

Još nije kasno za prijavu

Svi zainteresovani privrednici (pravna i fizička lica), samostalni individualni proizvođači poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, koji se bave proizvodnjom hrane namjenjene tržištu još uvijek mogu prijaviti svoje učešće na sajmu u Službu za finansije, privredu i društvene djelatnosti, na telefone: 032 732 546 i 032 732 562 ili na e-mail: e-salter@visoko.gov.ba


Tagovi

Visoko Obrtnici Sajam Brend Prezentacija Zeleni Feferon Poljoprivrednici Okrugli stol Brendiranje Prijava


Autor

Adi Pašalić

Više [+]

Magistar Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu sa specijalizacijom na odsjeku Tehnologija uzgoja životinja. Autor je dva samostalna razvojna projekta i jednog istraživačkog rada iz područja mljekarstva. Najviše ga zanimaju teme iz područja uzgojno selekcijskog rada i farmerskog poslovanja.


Partner