Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 06.12.2017. 09:15

U 2018. godini jubilarni Poljoprivredni sajam!

Novosadski sajam u 2018. godini obeležava više značajnih jubileja. Posebno se izdvajaju - 95 godina postojanja Novosadskog sajma, jubilej Međunarodnog poljoprivrednog sajma koji će biti održan 85. put.

Foto: Vedran Stapić
  • 554
  • 63
  • 0

Novosadski sajam u 2018. godini obilježava više značajnih jubileja. Posebno se izdvajaju 95 godina postojanja Novosadskog sajma, jubilej Međunarodnog poljoprivrednog sajma koji će biti održan 85. puta i 130 godina od kako je organizirano prvo ocjenjivanje kvalitete i od kada je prvi put održana Izložba pojoprivrednih proizvoda.

Međunarodni poljoprivredni sajam će 2018. godine biti održan od utorka 15. do ponedeljka 21. maja. Poziv da se u godini jubileja predstavite na Poljoprivrednom sajmu su i rezultati postignuti u 2017. godini kada je za 10% bio povećan angažiran izlagački prostor, kao posljedica izmijenjene strukture izlagača koju je oslikao veći broj onih koji su došli iz inozemstva. Porast broja izlagača zabilježen je i na Nacionalnoj izložbi stoke, izložbama organskih i proizvoda s oznakom geografskog porijekla, a za 10% bila je veća i izložba mehanizacije. Za izlagače i posjetitelje su kreirani novi dodatni sadržaji poput Aukcije stoke i Dana karijere u agrobiznisu.

Sve to doprinijelo je i povećanju broja posjetitelja u postotku od 10%, tako da je kroz vrata Novosadskog sajma prošlo više od 140.000 posjetitelja.

Međunarodni poljoprivredni sajam, kao najznačajniji događaj u području agrobiznisa u središnjoj i jugoistočnoj Europi prati više od 1.000 akreditiranih novinara iz zemlje i inozemstva, što omogućava potrebnu medijsku pažnju svakom izlagaču.

Jedna od karakteristika Poljoprivrednog sajma je i živa diplomatska aktivnost, koja podrazumijeva veliki broj službenih posjeta iz zemalja širom svijeta. U 2017. najviše diplomatskih predstavnika bilo je iz Njemačke, Japana, Slovačke, Češke, Turske, Švicarske, Francuske, Kine i Rusije, a pratile su ih gospodarske delegacije.

Povijest sajma datira od prošlog vijeka

Tradicija Sajma počela je na lijevoj obali Dunava, davne 1923. godine. Ne mijenjajući osnovnu djelatnost, Novosadski sajam je sudjelovao u gospodarskom razvoju grada, pokrajine i države. Kao moderna sajamska institucija, i danas ide u susret izazovima budućnosti, prati tržište i suvremene tendencije sajamskog poslovanja.

U očekivanju da ćemo biti vaši domaćini na jubilarnom, 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, pozivamo vas da budete s nama od 15. do 21. maja 2018. godine na Novosadskom sajmu!

Foto: Vedran Stapić


Dokumenti


Tagovi

Izlagači Novosadski sajam Popust Poljoprivredni sajam Jubilej


Partner