Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Raštikijada 2021.
  • 25.10.2021. 16:15
  • Zapadnohercegovački kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Ružići

Tradicionalna 9. Raštikijada ove nedjelje u Ružićima

Manifestacija je prilika da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenog jela, te da se razmjene najbolji recepti i iskustva.

Foto: Facebook/Agrotourism "Marića gaj"
  • 162
  • 7
  • 0

U toku predstojećeg vikenda, tačnije, u nedjelju 31. listopada 2021. godine, na Agroturizmu Marića Gaj u Ružićima, nedaleko od Gruda, održat će se tradicionalna deveta manifestacija "Raštikijada 2021". 

Natjecanje u pripremi jela od raštike već je postalo tradicija za ovaj jesenji period, te je iz godine u godinu posjećeno od strane sve više posjetitelja. Osnova predstojećeg događaja je natjecanje u kuhanju pomenutog povrća, ali i promocija istog.

Predviđeno je da se odvija u dvije kategorije. Prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se kuha sa mesom (suhim ili svježim), a druga su inovativna jela. Od ove povrtnice mogu se raditi predjela, glavna jela, kao i napitci i razni deserti. U ovoj kategoriji također su uključena i internacionalna jela od raštike koja se u svakoj regiji ili državi pripremaju na poseban, njoj svojstven način. 

Najbolje jelo, napitak i desert od raštike...

Manifestacija je prilika da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenog jela, te da se razmjene najbolji recepti i iskustva. U kategoriji inovativna jela ocjenjuje se najbolje glavno jelo od raštike, najbolje predjelo, najbolji napitak, najbolji desert i najbolje internacionalno jelo od raštike.

Navedenu kategoriju posebno ocjenjuje žiri sastavljen od entuzijasta i ljubitelja raštike. Nagradit će se i najšarmantnija ekipa.

"Pored toga nagrađujemo i ekipu sa najboljim štandom. Tu nagradu zaslužit će tim koji se bude istaknuo uređenjem, prezentacijom i gastro ponudom na svom štandu", napomenuli su organizatori. 

Za goste osiguran bogat program 

U sklopu događaja bit će priređen i bogat zabavni program uz tamburaše i hercegovačke gangaše.

Program počinje prijavom ekipa od 13 do 14 sati, nakon čega će uslijediti natjecanje u kuhanju raštike, zatim otvaranje za goste, te završetak kuhanja i početak ocjenjivanja jela. U drugom dijelu dana bit će proglašenje pobjednika i zabava uz kulturno-zabavni dio do kasnih večernjih sati. 

Za posjetitelje koji žele kušati raštiku i hercegovačke specijalitete, uživati u domaćim vinima i rakijama te dobro se zabaviti uz tamburaše, uz kupnju promo čaše od 20 KM (80 kuna) osiguran je ulaz i sve gore navedeno.


Tagovi

Raštikijada Natjecanje Hercegovačka raštika Jela od raštike Desert od raštike Najšarmantnija ekipa


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...