Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Raštikijada 2019
  • 22.10.2019. 13:30
  • Zapadnohercegovački kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Marića Gaj, Grude

Tko kuha najbolju raštiku na svijetu? Pokazat će tradicionalna Raštikijada!

Raštikijada je prilika da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenoga jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva. Uz natjecanje se pokušava prikazati i bogata kultura Hercegovine, najavljuju organizatori.

Foto: Raštikijada 2019
  • 117
  • 21
  • 1

I ove godine, u četvrtak, 31.10, na Agroturizmu Marića Gaj održava se 7. natjecanje u kuhanju raštike Raštikijada 2019.

Toga će dana, HKUD Hercegovac (naslovna fotografija) pobjednici 6. raštikijade, braniti titulu najbolje ekipe u kuhanju tradicionalne hercegovačke raštike u jakoj međunarodnoj konkurenciji. U kategoriji inovativna jela od raštike ekipa ZIMBRA brani naslov prvaka svijeta i okolnih sela dok im za petama pušu snažne ekipe kao što su njemačka ekipa Oldenburg ili Agroturizam Konavle.

Dvije kategorije natjecanja 

Osnova je natjecanje u kuhanju jela od raštike i promocija istih. Natjecanje se odvija u dvije kategorije, prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se kuha s mesom (suhim ili svježim). Druga kategorija su inovativna jela. Od raštike se mogu raditi predjela, glavna jela, napitci i deserti. U drugoj kategoriji su također uključena i internacionalna jela od raštike koja se u svakoj regiji ili državi priprema na poseban način. 

Prvaci u kategoriji inovativna jela od raštike

"Raštikijada je prilika da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenoga jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva. Uz natjecanje se pokušava prikazati bogata kultura Hercegovine kroz nastup kulturno umjetničkih društava i gangaša, a nakon službenog dijela za sve posjetitelje osigurana je odlična zabava uz tamburaše", najavljuju organizatori. 

U kategoriji inovativna jela ocjenjuju se najbolje glavno jelo od raštike, najbolje predjelo, najbolji napitak, najbolji desert i najbolje internacionalno jelo od raštike. Ovu kategoriju posebno ocjenjuje tročlani žiri sastavljen od entuzijasta i ljubitelja raštike!

Broj ekipa ograničen na 25 - prijavite se online

"Kao i svake godine do sad nagrađujemo i najšarmantniju ekipu. Pored toga nagrađujemo i ekipu s najboljim štandom, navedenu nagradu zaslužit će ekipa koja se bude isticala uređenjem, prezentacijiom i gastro ponudom na svom štandu", otkrivaju organizatori i pozivaju sve zainteresirane da se prijave na ovo živopisno natjecanje. 

Prijaviti se možete vrlo jednostavno, klikom na online obrazac. Požurite jer je broj natjecateljskih ekipa ograničen na 25

Za posjetitelje koji žele kušati raštiku, uživati u domaćim vinima i rakijama te dobro se zabaviti uz tamburaše uz kupnju promo čaše od 20 KM osiguran je ulaz te sve navedeno.

A nakon posla, zabava

Sve novosti vezane za raštikijadu pratite na Facebook i Instagram profilu. 

Satnica ovogodišnje Raštikijade: 

14:00-15:00 – Prijava ekipa
15:00 – Početak kuhanja
16:00 – Otvaranje Raštikijade za posjetitelje
18:00 – Završetak kuhanja i početak ocjenjivanja jela
19:00 – Proglašenje pobjednika
19:30 – Zajednička večera i zabavni program

Kako je bilo na posljednjoj Raštikijadi, pogledajte u videu i galeriji fotografija ispod teksta. 


Fotoprilog


Tagovi

Raštikijada 2019 Marića Gaj Natjecanje Kategorije


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.