Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Swiss Expo
  • 02.01.2020. 10:00
  • Ženeva, Švicarska

Swiss Expo: Natjecanje u kojem se ocjenjuju uzgajivači, a ne životinje

Središnji dio međunarodno priznate manifestacije Swiss Expo je izložba stoke u kojoj se ocjenjuju - uzgajivači. Na natjecanju mogu sudjelovati uzgajivači od 9 do 28 godina, bez obzira na pasminu goveda.

Foto: Facebook/Swis Expo
  • 81
  • 17
  • 0

Swiss Expo je međunarodno priznata manifestacija otvorena za evropske uzgajivače stoke, ali i izložba agrotehničkih inovacija namijenjena profesionalcima poljoprivredne industrije te platforma otvorena za širu javnost. 

Ovaj događaj koji će se održati od 15. do 18. januara 2020. u Ženevi predstavlja jedinstvenu priliku za promicanje raznolikosti i važnosti znanja i vještina u stočarstvu Švicarske, istovremeno podižući svijest javnosti o glavnim izazovima s kojima se industrija suočava. 

Sa oko 130 izlagača, 400 uzgajivača i više od 1.000 krava i junica, Swiss Expo predstavlja zlatni standard za poljoprivredni sektor. Unatoč izazovima s kojima se industrija suočava, manifestacija i dalje privlači vjerne izlagače i preko 25.000 posjetitelja.

Izložba nudi 27.000 m2 prostora za stoku, 15.000 m2 za izlagače i štandove sa hranom te 17 konferencijskih sala. 

Na natjecanju mogu sudjelovati uzgajivači od 9 do 28 godina, bez obzira na pasminu goveda. Cilj je usporediti mlade uzgajivače iste dobne skupine kako bi se zajamčila poštena konkurencija. Stoga će mladi stočari biti podijeljeni u dobne razrede kako bi suci mogli odrediti juniorskog i seniorskog prvaka. Prijave za ovo natjecanje vrše se putem interneta, a rok je 08.01.2020. 

Dakle, na natjecanju se ocjenjuju uzgajivači, ne životinje, i to prema nekoliko kirterija: načinu na koji uzgajivač prezentira stoku, na koji način slijedi upute suca i uspijeva li postaviti svoju životinju kako bi predstavio njezine prednosti. A sve počinje izborom životinje - stoka mora biti prave veličine za svog uzgajivača. Preporuča se dovoljno rano krenuti sa treniranjem za ovo natjecanje kako bi se osigurao sklad između životinje i uzgajivača. 

Potrebno je osigurati i pravilnu prehranu te njegu prije natjecanja da bi životinja bila u dobrom stanju za vrijeme natjecanja. Čak i odjeća igra veliku ulogu - uzgajivač mora nositi bijele hlače i bijelu košulju. Također, kako naglašavaju u Swiss Expo, nužno je osjetiti zadovoljstvo i ponos kojega bi svaki mladi uzgajivač trebao doživjeti tijekom svog izlaganja. 

Kako je izgledala prošlogodišnja izložba, pogledajte u galeriji fotografija ispod teksta. 


Fotoprilog


Tagovi

Swiss Expo Izložba Natjecanje Stoka Mladi uzgajivači


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Podizanje voćnjaka nije više posao koji može obaviti "načitani" susjed ili stariji član porodice. I prije njegovog projektiranja mnogo je posla. Avanturizam se ovdje jednostavno ne isplati. Šta on podrazumijeva, kako izbjeći greške...čitajt... Više [+]