Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sudžuka fest
  • 06.03.2022. 16:30
  • Brčko distrikt, Brčko

Stručni žiri ocijenio - najbolju sudžuku prave u Visokom i Jelahu

Na ovogodišnjem festivalu u Brčkom učestvovalo je 22 učesnika iz Bosne i Hercegovine i regiona, a stručni žiri je ocjenjivao oko četrdeset uzoraka

Foto: Vlada BD
  • 1.256
  • 594
  • 0

U okviru obilježavanja 22. godine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u Brčkom je održan drugi po redu "Sudžuka fest" u organizaciji Voćnog kluba iz ovog grada.

Koordinator "Voćnog kluba" Savo Lukić kazao je da je ove godine za najbolju sudžuku u zanatskoj proizvodnji proglašeno poljoprivredno gazdinstvo "Babić" iz Visokog, a za najbolju sudžuku u industrijskoj proizvodnji Mesna industrija "Sarić" iz Jelaha.

"I ove godine poklonili smo gradu ovaj događaj, grad koji ima mesnu tradiciju zahvaljujući 'Bimeksu' koji je ostavio dubok trag u proizvodnji mesnih prerađevina. Na ovogodišnjem festivalu učestvovalo oko 22 učesnika iz BiH i regiona i bilo je oko četrdeset uzoraka koje je ocjenjivao stručni žiri. Kada steknemo bolje uslove plan nam je da trajanje ovog festivala produžimo", kazao je Lukić.

Stručni žiri uzoraka ocjenjivao 40 uzoraka (Foto: Voćni klub)

Manifestaciju je posjetio i gradonačelnik Esed Kadrić koji je kazao da je cilj ovog festivala posebno afirmisati proizvođače bosanske sudžuke.

Koji dodaci mesu i režim dimljenja visočki sudžuk čine posebnim?

"Brčko je tradicionalno poznato po proizvodnji suhomesnatih proizvoda i ovom manifestacijom tu tradiciju želimo da nastavimo. Želja nam je da kroz organizaciju dodatno podržimo proizvođače sudžuke u Brčkom kako bi mogli pristupiti još kvalitetnijem načinu prodaje svojih proizvoda", kazao je Kadrić.


Tagovi

Sudžuka Meso Mesne prerađevine Sudžuka fest Brčko Savo Lukić Esed Kadrić Babić Visoko Sarić Jelah


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]