Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 20.09.2016. 11:27

Stotinu izlagača na Danima šljive Prozor-Rama

Na Sajmu, koji se održava 19. i 20. septembra, sudjeluje stotinu poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, kao i turistički djelatnici te će biti organizirano ocjenjivanje sira, voćnih rakija i likera.

Foto: Bigstockphoto/weyo
  • 139
  • 5
  • 0

Jedanaesti sajam poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani šljive Prozor - Rama 2016.” u općini Prozor-Rama, otvorio je danas svoja vrata.

Na Sajmu, koji se održava 19. i 20. septembra, sudjeluje stotinu poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, kao i turistički djelatnici te će biti organizirano ocjenjivanje sira, voćnih rakija i likera, a bit će organizirana i dva predavanja, od kojih jedno na temu turizma, dok će drugo predavanja biti na temu poljoprivrede, a sve to kroz prizmu najavljenih natječaja za europska sredstva.

Općina Prozor-Rama poznata je po šljivi požegači od koje se pravi kvalitetna i poznata ramska rakija šljivovica. No tu su i pekmezi, prerađevine od mlijeka iz tri domaće mini sirane, te posebna vrsta autohtonog ramskog bijelog luka

Pokrovitelj Sajma je Općina Prozor- Rama.

Foto: Bigstockphoto/weyo


Tagovi

Dani šljive Prozor-Rama Sajam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]