Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KoneAgria
  • 03.10.2018. 14:30

Stočarstvo i proizvodnja mlijeka glavne teme KoneAgria 2018

Osiguran je prostor za oko stotinu goveda, a najzastupljenija će biti Ayshire i Holstine goveda. Program će uključivati i natjecenje pasmina mliječnih goveda, aukciju stoke i proglašenje najbolje životinje.

Foto: Wikimedia/Finnegas
  • 396
  • 25
  • 0

KoneAgria, Međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme, održat će se od 11. do 13. oktobra u gradu Tampere u Finskoj.

Ove godine novi partneri sajma su tvrtke za proizvodnju mlijeka te će po prvi puta u povijesti ovoga asjma biti izložena mliječna goveda

"Izložbeni će saloni biti puni velike ponude. Ovo je izvrsno mjesto za proizvođače mlijeka i stočare koji djeluju u regiji", kaže voditelj sajma Marko Tovakka. 

Osiguran je prostor za oko stotinu goveda, a najzastupljenija će biti Ayshire i Holstine goveda. Program će uključivati i natjecenje pasmina mliječnih goveda, aukciju stoke i proglašenje najbolje životinje. 

Održat će se i semniar s temom smanjenja cijene mlieka. Glavni gost seminara bit će Lindell Whitelock kojega nazivaju briljantnim stručnjakom za upravljanje mliječnim gospodarstvom, čak pravim čarobnjakom za proizvodnju mlijeka. Sa sudionicima seminara će podijeliti iskustva u primjeni svojih disciplina na finskim poljoprivrednim gospodarstvima. 

Osim glavne teme sajma, KoneAgria će prikazati i mehanizaciu i opremu za ratarstvo i stočarstvo, rješenja za šumarstvo i proizvodnju energije, poljoprivredne proizvode te savjete, edukacije i druge servise.


Tagovi

KoneAgria 2018 Stočarstvo Mliječna goveda


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]