Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jagodasto voće
  • 28.10.2019. 15:30
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

Sastanak Regionalnog savjeta za jagodasto voće Srbije, BiH i Crne Gore

Regionalni savjet za jagodasto voće je osnovan u julu 2019.g. u Čajetini, sa ciljem zajedničkog djelovanja oko unaprijeđenja sektora, povezivanja svih učesnika u lancu kao i jačanja nastupa na međunarodnom tržištu.

Foto: Pixabay/Alexandr31
  • 116
  • 5
  • 0

Sastanak Regionalnog savjeta za jagodasto voće Srbije, BiH i Crne Gore održat će se 30.10.2019. godine sa početkom u 11 časova u hotelu Hills, Ilidža, Sarajevo. 

Regionalni savjet za jagodasto voće je osnovan u julu 2019.g. u Čajetini (Srbija), sa ciljem zajedničkog djelovanja oko unaprijeđenja sektora, povezivanja svih učesnika u lancu kao i jačanja nastupa na međunarodnom tržištu. 

Proizvođačke organizacije jačaju položaj poljoprivrednika u lancu opskrbe hranom

Na sastanku je planirano zvanično predstavljanje Savjeta, kao i njegove glavne aktivnosti. Učesnici sastanka će razmatrati pitanja vezana za aktuelne i potencijalne izazove u proizvodnji jagodastog voća u zemljama regije, uz osvrt na prošlu sezonu u proizvodnji jagodastog voća u BiH kao i perspektive razvoja u proizvodnji jagodastog voća u zemljama regije, stoji u saopštenju Federalnog ministarstva poljoprivrede.  

Forumu će prisustvovati predstavnici nadležnih organa iz regije, stručnjaci s područja agronomije, predstavnici otkupljivača, udruženja poljoprivrednika, proizvođači maline iz sve tri zemlje, te predstavnici međunarodnih organizacija aktivnih na području poljoprivrede u regiji. 


Tagovi

Jagodasto voće Regionalni savjet za jagodastvo voće Zajedničko djelovanje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.