Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Centar Skenderija
  • 10.10.2019. 16:30
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

Sarajevski sajam obilježava 50 godina postojanja - prijave za izlaganje su u toku!

6. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 43. Sajam roba široke potrošnje dio je zvaničnog programa obilježavanja 50 godina od osnivanja KJP Centar "Skenderija" - Sarajevskog sajma, a održat će se od 10. do 12. decembra. Prijave su u toku.

Foto: Centar Skenderija
  • 434
  • 217
  • 0

Centar "Skenderija" je simbol grada Sarajeva i od osnivanja 1969. godine, pruža usluge organizacije priređivanja nacionalnih i međunarodnih sajmova. Svojim aktivnostima doprinosi razvoju poslovanja i osavremenjavanju postojećih privrednih kapaciteta na području Bosne i Hercegovine. 

Organizacijom sajma i osmišljenim promotivnim aktivnostima nude priliku izlagačima, institucijama, organizacijama, komorama, strukovnim udruženjima, finansijskim institucijama i potencijalnim konzumentima proizvoda iz navedenih oblasti, da se prezentiraju i predstave svoju ponudu.

Ovogodišnji, šesti po redu, Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva te 43. Sajam roba široke potrošnje dio su zvaničnog programa obilježavanja 50 godina od osnivanja KJP Centar "Skenderija" - Sarajevskog sajma. 

Domaći proizvod u službi građana BiH

Ova značajna manifestacija održat će se od 10. do 12. decembra 2019. u gradskoj dvorani "Mirza Delibašić", na površini od 3.000 m2 sajamskog prostora, pod motom "Domaći proizvod u službi građana BiH". 

Domaći proizvodi su u fokusu sajma 

Najveća pažnja biće posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja jer angažuju lokalnu i regionalnu infrastrukturu i zapošljavaju lokalnu radnu snagu. To se prije svega odnosi na smanjenje stope nezaposlenosti, poticanje privrednog oživljavanja slabije razvijenih kantona, doprinos izvozu, poticanje lokalne ponude, povećanje lokalnih prihoda i dr.  

Od poljoprivredne proizvodnje do starih zanata 

Izložbeni program Sajma obuhvata proizvode i usluge iz oblasti: 

  • poljoprivrede (ratarstvo, stočarstvo i ribarstvo)
  • prehrambene industrije (mlinsko-pekarska industrija, konditorska industrija, industrija za preradu i proizvodnju ulja, Industrija za preradu voća i povrća, mljekarska industrija, industrija za konzerviranje ribe, mesnoprerađivačka industrija i industrija pića)
  • široke potrošnje  (kozmetika, kućna hemija, mali kućni  aparati, računari, televizori, odeća i obuća)
  • proizvodnje ambalaže
  • stari zanati i kućna radinost 
Prilika i za male poduzetnike 

Program manifestacije obuhvata četiri dijela:  

  • Prezentacijski (predstavljanje proizvoda i usluga putem izložbenih prostora) 
  • Stručno edukativni (u saradnji sa partnerima Poljoprivredno – prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu, Agencija za sigurnost hrane BiH i dr.) 
  • Ustupanje termina izlagačima za organizaciju vlastite promocije/prezentacije/predavanja/radionice/panel diskusije/okruglog stola u tehnički opremljenom centralnom prezentacionom prostoru sajma uz prethodnu rezervaciju 
  • Takmičarsko – zabavni

Rok za prijavu do 10. novembra

Ova je manifestacija odlična prilika za prikazati najnovija domaća i regionalna tehnološka i kreativna dostignuća, ali i da se na jednom mjestu objedini više segmenata privredne djelatnosti. Sajam potiče promociju pozitivnog odnosa prema poduzetništvu, ali i međusobnu saradnju i povezivanje subjekata malog i srednjeg sa velikim poduzetnicima. Neće izostati ni regionalno povezivanje bh. privrednih subjekata sa privrednicima iz okruženja te upoznavanje stručne i druge javnosti s mogućnostima ulaganja, poticajnim mjerama te tradicijom malog i srednjeg poduzetništva u BiH.

Registracija učešća vrši se dostavom prijave koju možete preuzeti u dokumentu ispod teksta i to putem Protokola Preduzeća, poštom ili putem e-mail adrese: amira.b@skenderija.ba.

Krajnji rok za prijavu je 10. novembra 2019. 


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Centar Skenderija Sarajevski sajam Rok za prijavu Učešće Sajam privrede


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.