• Viroexpo 2020
  • 10.03.2020. 10:30
  • Virovitica

Sajam Viroexpo otkazan zbog opasnosti od širenja korona virusa

Iako je za sajam sve spremno, nama je na prvom mjestu zdravlje i sigurnost naših građana, posjetilaca i izlagača sajma, rekao je virovitičko - podravski župan, Igor Andrović.

Foto: Karolija Rastija (arhiva)
  • 79
  • 13
  • 0

Jubilarni, 25. Međunarodni sajam privrede, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2020, otkazan je zbog opasnosti od širenja korona virusa. Sajam koji se trebao održati ovaj vikend, od 13. do 15. marta, kako su naveli organizatori, vjerovatno će biti odgođen do jeseni. 

"Smatramo kako je u ovom trenutku, s obzirom na korona virus, to jedina razumna odluka jer iako je za sajam sve spremno, nama je na prvom mjestu zdravlje i sigurnost naših građana, posjetilaca i izlagača sajma", rekao je virovitičko - podravski župan, Igor Andrović, na sjednici Organizacijskog odbora Viroexpa 2020., navodi se na stranici sajma. 

Župan je dodao da je mogući plan i spajanje s Agroexpom. "Ali to ćemo vidjeti, sve zavisi od toga kako će se odvijati situacija s korona virusom, kako u Hrvatskoj tako i u zemljama odakle nam dolaze izlagači. Ako sve bude u redu održat ćemo ga na jesen, ako ne, onda ga ove godine neće biti", dodao je župan. 

Podsjećamo, Nacionalni stožer civilne zaštite Hrvatske, preporučio je do daljnjeg odgoditi sve skupove s više od 1.000 ljudi. Riječ je o drugoj mjeri zaštite od potencijalne zaraze. Prva grupa mjera je da će svi strani državljani koji ulaze iz područja koja su žarišta, a to se posebno odnosi na Kinu, Italiju i Koreju, biti upoznati s obaveznom mjerom smještaja u karantinu na 14 dana

"Na prvom mjestu nam je zdravlje građana", poručio je i gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin. 

Izlagačima je, pak, poručeno da iznos koji su uplatili za izlagački prostor, ostaje kao polog za jesenje izdanje sajma. "I prostor koji su imali za period od 13. do 15. marta, čeka ih na jesen", naglasio je direktor Viroexpa, Bojan Mijok.


Tagovi

Viroexpo Sajam Korona virus Otkazan sajam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!