Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam zadruga
  • 22.05.2018. 16:00

Sajam boračkih zadruga podržava i grad Istanbul

Savjetnik gradonačelnika İsmail Hakkı Turunç, je uime gradonačelnika i Grada Istanbula, dao punu podršku razvoju boračkog zadrugarstva, te obećao konkretnu pomoć u edukaciji i dokvalifikaciji članova boračkih zadruga iz BiH putem Direkcije za edukaciju u Turskoj. Izrazio je spremnost za pomoć u realizaciji sajma i najavio učešće najmanje sedam turskih kompanija.

Foto: Bigstockphoto/Xilius
  • 269
  • 22
  • 0

"Sajma boračkih zadruga", u Sarajevu, u Skenderiji će biti održan 24. i 25. augusta, a na njemu je predviđeno 60 izlagača iz BiH. Očekuju se i izlagači iz Republike Turske.

Tim je povodom s delegacijom grada Instanbula razgovarao Salko Bukvarević, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata. 

U BiH 85 registrovanih boračkih zadruga

U delegaciji Istanbula bili su savjetnik gradonačelnika İsmail Hakkı Turunç i direktor vanjskih poslova Fahri Murat Tuncay, direktorica vanjskih poslova Saveza gradova Republike Turske Gulfem Kiraç Keles i stručni savjetnik Saveza gradova Republike Turske Oguzhan Gursoy.  Sastanku su prisustvovali predstavnici i predsjednik Boračkog zadružnog saveza Federacije BiH Arif Fazlić i predsjednik Koordinacije boračkih udruženja ARBiH Šerif Patković.

Arif Fazlić je goste upoznao s ciljevima boračkog zadrugarstva, a to su zapošljavanja teško zapošljivih kategorija i njihova rehabilitacija. Na području cijele Bosne i Hercegovine trenutno se nalazi 85 registrovanih boračkih zadruga i 350 kooperanata.

Učešće najmanje sedam turskih kompanija

Savjetnik gradonačelnika İsmail Hakkı Turunç, je uime gradonačelnika i Grada Istanbula, dao  punu podršku razvoju boračkog zadrugarstva, te obećao konkretnu pomoć u edukaciji i dokvalifikaciji članova boračkih zadruga iz BiH putem Direkcije za edukaciju u Turskoj. Izrazio je spremnost za pomoć u realizaciji sajma i najavio učešće najmanje sedam turskih kompanija.

Ministar Bukvarević se zahvalio na dosadašnjoj nesebičnoj podršci narodu Republike Turske, njihovom predsjedniku i delegaciji Grada Istanbula svim građanima Bosne i Hercegovine, te pozvao sve prisutne na predstojeći sajam, uz iskrene želje da će se ova vrsta saradnje nastaviti i u buduće, saopćeno je iz ovog ministarstva. 
 


Tagovi

Sajam boračkih zadruga Boračke zadruge Skenderija Salko Bukvarević İsmail Hakkı Turunç


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !