Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Raštikijada 2016
  • 26.10.2016. 10:00

Raštikijada - kultura života i slasna jela

Raštikijada 2016., jedinstvena gastro manifestacija u Hercegovini, održat će se po peti put na Agroturizmu Marića Gaj u Ružićima pokraj Gruda, i to u subotu 29. listopada.

Foto: Facebook/Hajdučke vrleti Blidinje
  • 137
  • 5
  • 0

Raštikijada 2016., jedinstvena gastro manifestacija u Hercegovini, održat će se peti put na Agroturizmu Marića Gaj u Ružićima pokraj Gruda, i to u subotu 29. listopada 2016. godine.

Manifestacija je spoj natjecanja u pripremi jela od raštike i prezentacije kulture života u Hercegovini, a cilj je da se raštika nakon godina zaborava i zapostavljanja vrati na jelovnike restorana i obiteljske stolove.

Uz domaće natjecatelje iz Hercegovine, Raštikijadi će se pridružiti ekipe iz Slavonije i Dalmacije u Hrvatskoj.

Osim natjecatelja koji će spremati i kuhati raštiku, ostali posjetitelji mogu uživati u prirodnom ambijentu kao i razgledavanju cjelokupnog imanja Marića gaj uz mnoštvo popratnih sadržaja, te kušati slasne delicije i odlična vina. Nakon proglašenja pobjednika uslijedit će zabavni program do kasnih večernjih sati, najavljuju organizatori.

Foto: Facebook/Hajdučke vrleti Blidinje


Povezana biljna vrsta

Raštika

Raštika

Engleski naziv: collard, kale | Latinski naziv: Brassica oleracea L. convar. acephala (DC.) Alef. var. palmifolia DC.

Raštika dobro podnosi sušu i u tom razdoblju zaustavlja rast, a listovi joj postaju tvrdi i kožasti, ali nakon kiše razvije novo, kalitetno lišće. Za vegetativni rast optimalne su... Više [+]

Tagovi

Raštikijada Grude Raštika Gastro manifestacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.