Radionice će se održati od 19. do 22. veljače u hotelu "Mepas" u Mostaru. Prijave se primaju do 12. veljače 2018.
U cilju postizanja izvrsnosti u oblasti gastronomije i praćenja suvremenih trendova, Institut za turizam Sveučilišta u Mostaru u suradnji sa eminentnim stručnjacima iz ove oblasti organizira stručnu radionicu pod nazivom "Uvod u svijet visoke gastronomije" koji će se održati u hotelu "Mepas", Mostar, od 19.02. do 22.02.2018. godine.
Polaznici radionice moći će naučiti nešto više o suvremenim tehnikama i pripremanju jela kao što je kuhanje u vakumu, o posluživanju i pravilnom slaganju jela na tanjurima. Tu je i kretaivan pristup u pripremi i prezentaciji jela kao što je fingerfood, tapas, lounge. Suvremeni oblici pravilne prehrane kao što je vegetarijanska i veganska kuhinja, bezglutenska jela i slično također su teme ove radionice. I na kraju, tehnike i sljubljivanje vina neizostavan je dio ovakvih edukacija.
Cilj radionice je opisati i interpretirati temeljne pojmove vezane za visoku gastronomiju i trendove pravilne prehrane koju danas probirljiv gost traži od ugostitelja te praktično usvajanje vještina pripremanja i prigotavljanja pojedinih vrsta jela i to iz skupina hladnih predjela, juha, toplih predjela, gotovih mesnih i ribljih jela s pridodacima na bazi tijesta, smjesa, povrća ili voća. Cilj je i stvoriti i formulirati nove ideje glede atraktivnih gastronomskih ponuda s kojima će se ugostiteljsko poduzeće moći pojaviti na turističkom tržištu.
Vrijeme trajanja je 30 sati, a uključuje predavanja i vježbe. Radionice će se održati sva tri dana, od 10 do 18 sati.
Prijave se primaju do 12. veljače 2018. na adresu Instituta odnosno na e-mail: ravnatelj@itomo.ba
Više informacija potražite na ovoj poveznici.
Foto: Pixabay/kaboompics
Tagovi
Autorica