Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Enduro utrka
  • 21.07.2022. 16:30
  • Zapadnohercegovački kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Kupres

Qpres Enduro 2022: Prijavite se i na sajam ekoloških proizvoda i rukotvorina

Sajam rukotvorina i eko proizvoda je dodatni program druge međunarodne rekreativne utrke Qpres Enduro 2022. Rok za prijave je do 26. jula

Foto: Facebook/Kupres MTB Trails
  • 394
  • 73
  • 0

Qpres Enduro 2022 – rekreativna MTB Enduro utrka u BiH međunarodnog karaktera po prvi put se održala prošle godine, no organizatori imaju za cilj provesti je u tradicionalni ljetni događaj te na taj način obogatiti turističku ponudu Kupresa, Kantona 10 i BiH. U sklopu same manifestacije održan je i Sajam rukotvorina i ekoloških proizvoda, a isti je planiran i ove godine.

U skladu s tim, organizatori pozivaju  sve zainteresirane proizvođače i prerađivače bilja, meda i ostalih prehrambenih i kozmetičkih proizvoda i rukotvorina da se prijave na izložbu koja će se održati u Kupresu dana 31. 07. 2022.godine. Otvaranje izložbe planirano je u 10 sati u sklopu turističko rekreativnog centra "Ski Kraljica" na Kupresu.

Veliki turistički potencijal

"Organizatori su Kupres MTB Trails i Continental Adventure, a generalni pokrovitelj je Općina Kupres, koja je prepoznala vrijednost ovog projekta. Utrka se odvija na 4 stage-a u osam kategorija i već imamo preko 50 prijavljenih natjecatelja iz BIH, Hrvatske, Srbije, Slovenije itd", za Agroklub je kazao Marijan Lozančić, jedan od organizatora.

Cilj utrke je promovisati Kupres kao idealnu poželjnu brdsko biciklističku destinaciju i time obogatiti turističku ponudu, dok je cilj sajma prvenstveno razvijanje svijesti kod stanovništva da mnogo toga što kupuju, uz malo truda i volje mogu sami proizvoditi, što ima višestruki efekt. Ono što uberemo, eventualno preradimo je zdravije i jeftinije od onoga što kupujemo. S obzirom na turistički potencijal ovog područja, ovaj hobi može postati i izvor dodatne zarade.

Prošle godine bilo 10 izlagača

"Hrana, lijekovi i kozmetika su svuda oko nas. Područje Kupresa predstavlja svojevrsni prirodni fenomen koji se ogleda u prirodnom bogatstvu, bioraznolikosti i netaknutoj prirodi. Također, vješte ruke naših ljudi izrađuju razne umjetnine, oruđa i druge proizvode te smatramo da nisu dovoljno promovirani", ističe Lozančić.

Kupujmo domaće 

Prošle godine je bilo 10 učesnika na sajmu, a organizatori ističu da je bilo veoma zanimljivo i šaroliko, te da ih posebno raduje što su se učesnici međusobno povezali i uspostavili zajedničku saradnju, te ostali u kontaktu.

Svi zainteresovani koji imaju ovakve proizvode za ponuditi su dobrodošli, a važno je napomenuti da je učešće na sajmu potpuno besplatno, a uz to učesnici imaju osiguran jedan obrok i piće.

Možete se prijaviti najkasnije do 26.07.2022. na kontakt: Marijan Lozančić (voditelj programa), broj telefona: 063-480-732 i e-mail: lozaml87@gmail.com.


Tagovi

Qpres Enduro 2022 Općina Kupres Sajam Marijan Lozančić Kupres MTB Trails


Autorica

Naila Čaušević

Više [+]

Majka dvoje djece. Po struci PR menadžer, po zanimanju poljoprivrednica.