Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stanje pčelarstva
  • 15.12.2016. 10:00

Prvi simpozij bh pčelara u Sarajevu

Prvi simpozij pčelara u organizaciji Saveza udruženja pčelara Kantona Sarajevo, održat će se 16. i 17. decembra u Hotelu Hills na Ilidži.

Foto: Facebook/Savez udruženja pčelara Kantona Sarajevo
  • 462
  • 22
  • 0

Prvi simpozij pčelara u organizaciji Saveza udruženja pčelara Kantona Sarajevo, održat će se 16. i 17. decembra u Hotelu Hills na Ilidži. Uzgoj pčela i proizvodnja meda, navode, može biti šansa za hiljade novih radnih mjesta u Bosni i Hercegovini.

Potencijali BiH u pčelarstvu su ogromni, ali nedovoljno iskorišteni. Nedostaje zakonska regulativa, kvalitetni poticaji, te sistemski nadzor uzgoja pčela i proizvodnje meda od strane države, kako to imaju zemlje u okruženju.

Na dvodenom sarajevskom simpoziju o problemima pčalara govorit će stručnjaci sa Veterinarskog, Poljoprivrednog i Šumarskog fakulteta u Sarajevu te stručnjaci iz Instituta dr. Vaso Butozan iz Banja Luke. Drugog dana simpozija pčelarima će se obratiti eksperti za zaštitu pčela i proizvodnju meda iz Hrvatske i Slovenije.

Foto: Facebook/Savez udruženja pčelara Kantona Sarajevo


Tagovi

Pčele Simpozij Ilidža


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]