Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam u Dizeldorfu
  • 27.07.2022. 15:00

ProWein 2023: Vodeći sajam vina i alkoholnih pića u Dizeldorfu

Manifestacija se održava u 17 dvorana, a izlagačke kategorije obuhvataju vino, pjenušac, žestoka pića, craft pivo i jabukovaču. Spoljnotrgovinska komora BiH organizuje kolektivni nastup. Prijave su u toku

Foto: Facebook/ProWein
  • 145
  • 43
  • 0

Međunarodni sajam vina i alkoholnih pića ProWein je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina, vinarske opreme i alkoholnih pića u Evropi i na svijetu, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Održava se u njemačkom gradu Dizeldorfu, a njegovo iduće izdanje najavljeno je za 19. do 21. marta 2023.

Sajam obiđe više od 60.000 posjetilaca iz više od 130 zemalja, od čega je skoro 95 posto njih vezano za ovu oblast. Manifestacija se održava u 17 dvorana, a izlagačke kategorije obuhvataju vino, pjenušac, žestoka pića, craft pivo i jabukovaču.

Izlagači iz regiona

Ove je godine održan u maju, kada je više od 7.000 izlagača iz 64 zemlje predstavilo svoje proizvodne programe.

Sajam obiđe više od 60.000 posjetilaca 

Učestvovali su i brojni izlagači iz regiona.

Na zajedničkom štandu iz Bosne i Hercegovine nastupilo je sedam kompanija: Podrum manastira Tvrdoš, Podrum Ostojić, Vinski podrum Anđelić, Hepok, Vinogradi Nuić, Vinarija Domanica, Podrumi Vukoje 1982.

Sedam bh. vinarija na prestižnom sajmu Prowein u Dizeldorfu

Iz Srbije se predstavilo se 14 izlagača, osam vinarija i šest destilerija. Vinarije Trivanović, Rubin, Erdevik, Doja,  Aleksić, Virtus, Temet, i Čoka Plus, kao i destilerije Promont grupa, RB Global, Jelički Dukat, Akov, Simex Original i Veljko i sinovi 1994 su imale uspješan nastup. Destilerija Zarić je već peti put samostalno nastupila i imala štand u dijelu sajma koji je tematski odvojen za jaka alkoholna pića.

Hrvatski proizvođači su na zajedničkom štandu pod krovnim brendom "Vina Croatia" predstavili svoje proizvode, a bilo je 14  vinarija i proizvođača jakih alkoholnih pića: Badel 1862, Kutjevo, Agrolaguna, Osilovac - Fervino, Dingač - Skaramuča, Maraska, Požega Impex, PP Orhovica, Vina Bedekovich, Lagradi, Krauthaker, Galić vina, Udruga Vinistra i Testament Winery.

Poziv za kolektivni nastup

Spoljnotrgovinska komora BiH organizuje kolektivni nastup domaćih firmi na ovoj manifestaciji iduće godine.

Iz Komore su naveli da zainteresovani proizvođači trebaju popuniti Prijavni formular, kao i Ugovor o regulisanju obaveza. Neophodno je da kompanija ima izmirene sve dosadašnje obaveze prema VTK/STK BiH, te da uredno plaća svoju članarinu.

Rok za prijave je ponedjeljak, 5. avgusta 2022. godine, a detaljne informacije o projektu, kriterijima i troškovima učešća možete naći na sajtu Komore.


Tagovi

Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine ProWein 2023 Akoholna pića Vino Međunarodni sajam


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.