AgroKlub.ba

\

Sajmovi & događanja

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Sajmovi & događanja » PROFIFRUIT dovodi stručnjake iz Nizozemske, Njemačke...

PROFIFRUIT dovodi stručnjake iz Nizozemske, Njemačke...

Sajam voćarstva

PROFIFRUIT dovodi stručnjake iz Nizozemske, Njemačke...

Datum: 28.12.2017. 15:00

Kategorija:

Sajmovi & događanja

Cilj je povezivanje profesionalnih proizvođača voća i kompanija iz voćarskog sektora. Fokus će biti na modernim tehnologijama u proizvodnji voća.

PROFIFRUIT je međunarodni sajam i konferencija voćarstva, koji se prvi put održava u Beogradu. Cilj je povezivanje profesionalnih proizvođača voća iz Srbije i kompanija iz voćarskog sektora. Fokus će biti na modernim tehnologijama u proizvodnji voća.

PROFIFRUIT će biti održan 9. i 10. marta 2018. godine u BelExpo centru. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Program konferencije

Prvi dan je posvećen uzgoju jabučastog voća (jabuka, kruška). Stručnjaci iz Srbije, Poljske, Njemačke, Italije i Nizozemske će predstavljati teme u vezi sa: stanjem na evropskom tržištu, savremenim sistemima upravljanja voćnim zasadima, novim sortama, zaštiti i đubrenjem biljaka, kao i tehnologiji za skladištenje i čuvanje jabuka.

Drugi dan je posvećen uzgoju bobičastih kultura. Govornici iz Srbije, Poljske i Nizozemske razmatrat će ključne elemente savremenog uzgoja malina, jagoda i borovnica. Odvojen blok će biti posvećen mehanizaciji berbe, bobičastih kultura i koštičavog voća.

Sajam

Sajamski deo obilježit će: mašine, đubriva, sredstva za zaštitu bilja, oprema za navodnjavanje, sistemi za zaštitu od grada, rješenja za sakupljanje i skladištenje plodova voća, rasadnici, izvoznici i distributeri.

Foto: Minolvita / Pixabay

Broj pregleda članka: 289; Uspješnost članka: 25.45

Tagovi: Konferencija, Voćarski sajam, PROFIFRUIT, BelExpo centar

Ključne riječi članka: profifruit, dovodi, strucnjake, iz, nizozemske, njemacke, posvećen, srbije, nizozemske, profifruit


Aleksandra Kekić

Svi tekstovi autora

Autorica Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena deviza: Ko smije taj može, ko ne zna za strah taj ide naprijed.