Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sarajevo Halal Fair
  • 10.08.2019. 17:00

Pripreme za najveći halal sajam u Jugoistočnoj Evropi - Sarajevo Halal Fair 2019

Sudionici SHF 2019 iz BiH i regije imat će priliku predstaviti se glavnim malezijskim trgovačkim kompanijama, razmjenjivati iskustva i surađivati. 

Foto: Prag Agency
  • 163
  • 16
  • 0

Malezija će i na drugom Međunarodnom sajmu halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 imati brojnu delegaciju. Tijekom trajanja SHF 2019, u Sarajevu će boraviti brojni predstavnici Vlade, poslovne i akademske zajednice Malezije, koja se smatra jednim od svjetskih lidera u halal-industriji.

Ministar unutarnje trgovine i potrošnje YB Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail predvodit će delegaciju tvrtki koje će predstaviti svoje proizvode i usluge i tražiti partnere u BiH i zemljama regije. Prisutnost su najavili i predstavnici Ministarstva Turizma i Kulture Malezije, predvođeni direktorom Odsjeka za Halal Turizam i Islamskog Centra YBhg Dato Sri Abdul Khani Daudom, što će biti izvrsna prilika za sve predstavnike turističkog sektora da uspostave kontakte i otvore novo tržište. Prisutnost i sudjelovanje potvrdila je i Pharmaniaga, najveća malezijska farmaceutska tvrtka.

Posjetite sajam od 26. do 28. rujna

Poslovno izaslanstvo kompanija vodit će predsjednik malezijske Korporacije za razvoj halal-industrije (Halal Development Industry Corporation Malaysia), YBhg Dato Mahmud Abbas, a prvi put učešće na Sarajevo Halal Fair će uzeti i  jedan od najvećih malezijskih državnih sveučilišta, Universiti Teknologi MARA ( UiTM) na čelu s predsjednikom Sveučilišta Mohd Azraai Kasim. Kao i do sada, ove godine će sudjelovati predstavnici GISB Holdinga - tvrtke koja se temelji na islamskim načelima poslovanja u različitim sektorima proizvoda i usluga. Malaysia South-South Association (MASSA) su također najavili svoj dolazak na SHF 2019 koji će biti održan u Centru Skenderija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine od 26. do 28. rujna 2019. godine.

Sudionici SHF 2019 iz BiH i regije imat će priliku predstaviti se glavnim malezijskim trgovačkim kompanijama, razmjenjivati iskustva i surađivati. 

Kao i prošle godine, BBI VIP Business Club  koji djeluje u sklopu BBI d.d. Sarajevo planira održati poslovni okrugli stol između članova Cluba, bh. i malezijskih gospodarstvenika.

Održat će se poslovni okrugli stol

S ciljem približavanja i realiziranja poslovnih prilika između bosanskohercegovačkih i malezijskih gospodarstvenika, BBI VIP Business Club je prošle godine u suradnji sa Ambasadom Malezije u Bosni i Hercegovni organizirao okrugli stol "Bosna i Hercegovina - Malezija" tokom kojeg je potpisan i memorandum o razumijevanju između Sarajevo Halal Fair-a i MIHAS - "Malaysian International Halal Showcase“, jednog od najvećih događaja halal-industrije u svijetu.

Ranije ove godine, BBI banka i BBI VIP Business Club u saradnji sa MIHAS-om organizirali su predstavljanje bh. tvrtki  na ovom velikom događaju u Kuala Lumpuru. Kralj Malezije Yang di-Pertuan Agong XVI Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah posjetio je štand Sarajevo Halal Sajma (SHF). Gostoprimstvo kralju pružio je ambasador BiH u Maleziji Emir Hadžikadunić i predstavnici BBI banke, koji su pozvali malezijske gospodarstvenike da i ove godine posjete SHF 2019.


Tagovi

Sarajevo Halal Fair 2019


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Magic Ice, prvi sladoled iz BiH dobio priznanje za najuspješniji nastup na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Opširnije o prvom bh. sladoledu čitajte na linku - https://t.ly/TFK97