• EU parlament mladih
  • 27.08.2019. 08:00

Prijavite se za učešće na Evropskom ruralnom parlamentu mladih

Više od 70 mladih profesionalaca iz 10-ak država, okupiće se kako bi izrazili svoj stav kroz Evropski ruralni manifest.

Foto: Depositphotos/perig76
  • 90
  • 20
  • 2

Otvorene su prijave za učešće na Evropskom ruralnom parlamentu mladih (ERYP). Ako ste mlada osoba iz ruralnih područja, u dobi od 20 do 30 godina, i aktivni ste u rješavanju izazova ruralnog razvoja te brinete o razvoju vaše lokalne zajednice, prijavite se do 28. avgusta 2019. godine. ERYP će se održati u Asturiji u Španiji, u periodu od 4.-6. novembra 2019. godine.

Više od 70 mladih profesionalaca iz 10-ak država, okupiće se kako bi izrazili svoj stav kroz Evropski ruralni manifest. Kasnije, u Buxellesu, biće organizovani razgovori i konstruktivne rasprave s predstavnicima Evropskog parlamenta. ERYP je snažna platforma na kojoj se stvaraju i izražavaju mišljenja mladih vezana uz izazove ruralnog razvoja na evropskom nivou.

Troškovi učešća (put, smještaj, obroci i program) pokriveni su za šest učesnika iz svake države partnera u projektu RURBEST.

Više informacija o učešću i obrazac za prijavu nalaze se na linku.

ERYP organizuju Latvian Rural Forum (Latvia), Red Asturiana de Desarrollo Rural(Španija), Centar za ekonomski i ruralni razvoj - CERD (BiH), Hrvatska mreža za ruralni razvoj, International Movement of Catholic Agricultural and Rural Youth - Europe, LAG-ovi iz regije Vysocina (Češka), Network of Organizations for Rural Development of Kosovo, Rural Development Network of The Republic of Macedonia(Makedonija), Slovak Rural Parliament (Slovačka), Forum Synergies.

Projekt “The best is yet to come. Youth create tomorrows’ rural reality from village to wider Europe” financira Europska komisija kroz “Erasmus+: Youth in Action”. Voditelj projekta je latvijska Agencija za međunarodne programe mladih, a partner za Bosnu i Hercegovinu je Centar za ekonomski i ruralni razvoj - CERD.


Tagovi

Evropski ruralni parlament mladih Prijava ERYP RURBEST


Autorica

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Angel Marić iz višegradskog naselja Ban Polje cijepajući drva za zaimu, naišao je na " čudo neviđeno... Pročitaj cijelu bilješku »